Derbi öncesinde Fenerbahçe’de tek bir soru var: Golü kim atacak? Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig baz alındığında sarı-lacivertliler en az deplasman golü atan takım. Zaten takımın son iki golü de ön liberolar Jailson ve Mehmet Topal’dan geldi. Hücum oyuncularının skora hiçbir katkısı yok. Golcü Slimani, müsait durumdayken bile kaleye şut çekmeye korkuyor. Arkasındaki üçlü ise servis yapan oyuncular. Dirar, Moses, Zajc, Valbuena, Tolgay, Ayew, Mehmet Ekici ya da Eljif Elmas gol beklentisi yüksek oyuncular değil.

Bu yüzden Yanal, Zenit deplasmanında olduğu gibi Ayew’i forvet yatmak yerine her ne kadar her an kırmızı kart görebilecek riski taşısa da Soldado’yu hücumda oynatmak amacında.

SOLDADO, DERBİYİ KAZANDIRIRSA CEZALARI AFFEDİLECEK

Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart sonrasında aldığı 6 maçlık ceza ile 250 bin Euro para cezası kesilen Soldado’ya, Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart yüzünden de puan başı hakkedişlerinin yüzde 10’unun düşülmesi cezası verilmişti. Soldado ile görüşen yöneticiler kendisine, Beşiktaş maçını kazandırması durumunda cezalarının affedileceği bilgisini verdi.

DERBİDE PRİM YOK, CEZALAR AFFEDİLECEK

Bu arada cezası affedilecek tek isim Soldado değil… Başkan Ali Koç bu sezon yaşanan puan kayıpları, Türkiye ve Avrupa Kupası’ndan elenmeler sonrasında takıma kesilen cezalarla ilgili Semih Özsoy’a, “Beşiktaş maçını kazansınlar kesilen tüm cezaları iptal edeceğim” bilgisini verdi. Özsoy’da bu bilgiyi hem Volkan Ballı ve Ersun Yanal hem de takımla paylaştı. Ali Koç’un derbi için prim vermek yerine bu morali düşündüğü gelen bilgiler arasında.



Kaynak:Fotospor