Sabah Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri Volkan Demir'in haberine göre; Başkan Ali Koç, yöneticilerden görüş alırken çizilecek yol haritası konusunda Comolli'den de fikirlerini aldı. Comolli cephesi, yeni teknik direktör adayları olarak yabancı adaylar önerdi. Ancak Laurent Blanc ve Leonardo Jardim isimlerine sıcak bakılmadı..

YERLİ TEKNİK DİREKTÖR OLSUN

Yönetimin büyük çoğunluğunda ise Türk teknik adam isteği ön plana çıktı. Türk teknik direktör adayları masaya yatırıldı. Tayfun Korkut ve Kemal Özdeş isimleri konuşuldu. Ancak bu iki isim konusunda henüz bir girişim yapılmadı. Tayfun Korkut'un İspanya'da tatilde, Kemal Özdeş'in de yurt dışında olduğu bildirildi.
.
KOCAMAN-YANAL İHTİMALİ MUCİZE

Fenerbahçe'de daha önce şampiyonluk yaşayan iki teknik adam Ersun Yanal ve Aykut Kocaman isimleri konusunda ise henüz bir gelişme yok. İki teknik adam dün itibariyle aranmadı. Başkan Ali Koç'un iki isme şu an itibariyle sıcak bakmadığı ve bu iki ismin göreve gelme olasılığının sıfıra yakın olduğu kaydedildi.
.
YİNE YENİDEN MIRCEA LUCESCU

Sarı-Lacivertlilerin, geçtiğimiz sezon devraldığı Yeni Malatyaspor'u ayağa kaldıran Erol Bulut'u da listede tuttuğu kaydedildi. Bu arada dün sürpriz bir isim daha gündeme düştü: Mircea Lucescu...
.
DERBİDE ERWIN KOEMAN

Fenerbahçe'nin, Milli Takım'ın başında bulunan Rumen hoca için TFF'nin nabzını yoklayacağı öğrenildi. Lucescu'nun, hem Türkiye'yi hem de futbolcuları yakından tanıdığı için düşünüldüğü belirtildi. Takımı ise dün Erwin Koeman çalıştırdı. Yeni hocanın cuma günkü derbiye yetişme ihtimali bulunmuyor.
.
ALİ KOÇ TAKIMIN BAŞINA O İSMİ İSTİYOR

Fenerbahçe, Ankaragücü maçının ardından görevine son verdiği Phillip Cocu'nun yerine ilk adayını belirledi.
.
Karşılaşmanın 78. dakikasında Ankaragücü'nün attığı 3. golün ardından Phillip Cocu'nun görevine son verdiğini Sportif Direktör Damien Comolli'ye bildiren Başkan Ali Koç'tan sıcağı sıcağına flaş hamle....

İHA'da yer alan habere göre; Ali Koç, maçın ardından kurmaylarıyla yaptığı görüşmenin ardından teknik direktör adayları konusunda da fikir birliğine vardı..

Yönetimden bazı isimlerin yerli, bazı isimlerin de yabancı hocadan yana olmasının ardından ilk tercihini yerli bir isimden yana kullanmak isteyen Ali Koç, bu doğrultuda Sportif Direktör Damien Comolli ile de görüştü..

Koç, Tayfun Korkut'un takımın başına gelmesini istediğini belirtti..

1995-2000 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Tayfun Korkut'la anlaşılamaması durumunda ise rota, şu anda boşta olan tecrübeli teknik direktör Leonardo Jardim'e dönecek..

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine adım atan Tayfun Korkut, 2007 yılında başladığı antrenörlük hayatında İspanya ve Almanya'da altyapı takımlarını çalıştırdı. Sonrasında A Milli Takım'da yardımcı hocalık yapan Korkut, ardından Bundesliga'da önemli ekiplerin hocalığını yaptı..

Gelen bilgilere göre Tayfun Korkut'ta fikir birliğine varılsa da başkan Ali Koç'un kafasındaki ilk ismin Zidane olduğu bildirildi..

Fransız Comolli'nin bugün, şu an boşta olan vatandaşı ile bir görüşme yapacağı kaydedildi..


Kaynak:Sabah & İHA