Sezona kötü bir başlangıç yapan ve ligde halen galibiyetle tanışamayan Fenerbahçe'de teknik adam Dick Advocaat, işlerin kötü gidişatını kadroya bağladı.

Takvim'de yer alan habere göre yöneticilerle bir toplantı gerçekleştiren Hollandalı çalıştırıcı, ''Sistem takımı değiliz. Kendi sahamıza çekilip bekleyerek maç kazanamayız. Bununla birlikte takımda maçı çözecek yıldız da yok. Bir tane oyuncu çıkıp bireysel yetenekleriyle golü yapsın, bunu da beceremiyoruz. Yani ne sistem takımı olabiliyoruz ne yıldız takımı olabiliyoruz. Bu nedenle de sıkıntı yaşıyoruz" dediği iddia edildi.

Bu durumdan çok şikayetçi olduğu belirtilen Dick Advocaat, "Geri çekilip takımı kontratak oynatsam bu kez herkes 'Burası Fenerbahçe nasıl oynuyoruz böyle' diyerek ayağa kalkacak. Yeni sistem oturtmak ise kolay değil, zaman gerek." diye dert yandı. Kulübe yakın kaynaklar Dick Advocaat'ın sistem arayışı içinde olduğunu ve 4-4-2'yi denediğini öne sürüyor.

SAMANDIRA'YA YÖNETİCİ İSTEMİYOR

Fenerbahçe'de tarihin en kötü lig başlangıcı ve kötü gidişata rağmen geçmiş senelerin aksine Samandıra'ya yönetimden kimselerin uğramaması dikkat çekiyor. Advocaat'ın yönetimle iletişim halinde olmasına rağmen tesislere yönetici girişini istemediği belirtildi.