Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Celtic ile 1-1 berabere kalırken Diego Ribas, geceye damgasını vurdu.

Celtic maçında gördüğü gereksiz bir kırmızı kartla Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde tur şansını zora sokan Diego Ribas, sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekti. Brezilyalı futbolcu, hakemin gözünün önünde rakip oyuncu Johansen’e tekme attı. UEFA, Diego’ya en az 3 maç ceza verecek. Ancak UEFA’dan önce Fenerbahçe yönetimi cezayı kesecek.

Hürriyet'in haberine göre hem takım arkadaşları hem de teknik heyetin tepkisini çeken Diego'ya sadece para cezası verilmeyecek. Brezilyalı futbolcunun formayı kaybetme riskiyle de karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Kulübün disiplin talimatı doğrultusunda, Diego’ya 30 bin Euro ceza verilecek. Başkan Aziz Yıldırım, geçen sezon Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören Bruno Alves’e 30, Konya maçında atılan Bekir İrtegün’e ise 20 bin Euro ceza vermişti.

OZAN'A GÜN DOĞDU

Diego'nun kırmızı kartı sonrası Ozan Tufan'a ise büyük bir fırsat doğmuş durumda. Mehmet Topal ve Souza ikilisinden formayı kapmakta zorlanan genç futbolcu, Diego'ya kesilen ceza sonrası büyük ihtimalle ilk 11'e girecek.

Vitor Pereira'nın da Diego'nun cezalı olduğu Avrupa Ligi maçları haricinde ligde de Ozan Tufan'a şans vermeyi düşündüğü öğrenildi.