Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Dirk Advovaat, “Çok önemliydi hem kulübümüz hem de oyuncularımız için böyle güzel ve ilginç bir turnuvada yer almak. Son 7 günde üçüncü maçımızı oynadık, bunu da fark etmemiz gerekiyor. Bazı oyuncularımız belki bazı anlarda yorgun gözükmüş olabilirler. 2-0’lık deplasman galibiyeti aldık. Güzel bir sonuç oldu” ifadelerini kullandı.

Sonuçtan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Advocaat, “Rakibimize pozisyon üretme fırsatı tanımadık. Daha fazla gol atacak fırsatları da ürettik. Genel olarak sonuçtan mutluyum” dedi.

Son olarak Miroslav Stoch’la ilgili değerlendirme yapan Dirk Advocaat, “Miroslav Stoch Fenerbahçe’nin oyuncusu. Gitmek istediğini düşünmüyorum. Belki bugün biraz yorgun gözüktü. Çok uzun zaman sonra ilk defa tam bir maçı 90 dakika oynadı. İstediklerini bazen yaptı bazen yapamadı, belli oldu saha içerisinde ama genel olarak iyiydi” diyerek sözlerini tamamladı.

Basın Toplantısı

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maç değerlendirmesi yapan Teknik Direktörümüz Dirk Advocaat, “Maçın ilk yarısında yeterince iyi değildik. Son 7 gün de üçüncü maçımıza çıktık. Bazı oyuncularımız yorgun gözüktü. İkinci yarı biraz daha sert ve agresif oynadık. Rakibin mevcut konsantrasyonunu oyunun sonuna kadar koruyamayacağını oyuncularımıza maç öncesinde söylemiştik ve öyle de oldu” ifadelerini kullandı.

Alper Potuk’la ilgili konuşan Advocaat, “Tüm saygımla söylüyorum; Alper daha iyi oynamalı. Kenarda iyi değildi. Göbekte daha iyi oynadı. Birçok oyuncumuzla bu tür durumları yaşadık” dedi.

Son olarak taraftarlarımızın desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dirk Advocaat şunları söyledi: “Onlar bizi desteklemeye devam etsinler. Kendi sahamızda gibi oynadık. Umarım 28 Ağustos Pazar günü de onların desteğini görürüz. Geçen hafta yaşadığımız kayıptan sonra önemli bir maça çıkacağız.”