2020-2021 sezonuna şampiyonluk hedefiyle çıkan Süper Lig ekibi Fenerbahçe, yaz transfer döneminde 18 ismi renklerine bağlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Devre arasında 4 futbolcuyla daha sözleşme imzalayan Sarı Lacivertli kulüp, Mesut Özil transferiyle de tüm dünyada yankı uyandırdı.

Lig'in 24. haftasında Galatasaray'ı konuk eden Fenerbahçe, mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı ve liderlikten 3.'lüğe düştü. Dev derbiden 3 gün sonra Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Medipol Başakşehir ile karşılaşan Sarı Lacivertli takım, 1-1 biten maçın uzatmalarında Turuncu Lacivertli takıma 2-1 mağlup olarak kupadan elendi.

Ligde ve kupada alınan üst üste yenilgilerin ardında ritim kaybeden Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılacağı öne sürüldü.

Bu iddialar doğrultusunda sportif direktör Emre Belözoğlu'nun da teknik direktörlük için 2 isimle görüştüğü yine çıkan haberler arasındaydı.

İLK ADAY WENGER!

Fenerbahçe, Arsenal'den ayrıldıktan sonra takım çalıştırmayan Arsene Wenger'i takımın başına geçirmek için harekete geçtiği iddia edildi. Fransız teknik adam için Fenerbahçe, Mesut Özil kozunu da oynayacak.

Sarı Lacivertli takımın sportif direktörü Belözoğlu'nun A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdiği de ifade edildi. Deneyimli teknik adam Güneş'in Avrupa Şampiyonası nedeniyle teklife net bir yanıt vermediği belirtilirken, başkan Ali Koç'un da tecrübeli hocaya sıcak baktığı belirtiliyor.

Fenerbahçe'de son gelişmeler bu yöndeyken, Sarı Lacivertli ekip transfer çalışmalarına ise erken başladı.

Bu doğrultuda devre arasında kadrosuna katmaya çalıştığı fakat imzayı attıramadığı yıldız isme sezon sonunda 'Çubuklu'yu giydirmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe'nin, devre arası transfer döneminin son gününde Serie A ekibib Roma'da forma giyen Edin Dzeko için nabız yokladığı ifade edilmişti.

Golcü transferinde yeterli süreyi ayarlayamayan Sarı Lacivertli kulüp, Boşnak golcüyü sezon sonunda kadrosuna katmak istiyor.

Öte yandan 34 yaşındaki santrforun İtalyan ekibiyle sözleşmesi 2022 yılında sona erecek. Dzeko bu sezon İtalyan ekibi ile 21 maça çıkarken 8 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

1.93'lük futbolcunun güncel piyasa değeri ise 8 milyon euro.

Kaynak: Fotomaç