Sarı-lacivertli kulübün efsane futbolcusu Şeref Has için Dereağzı Tesisleri'nde tören düzenlendi. Törene Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, eski başkan Ali Şen, eski futbolcu ve sarı lacivertli takımın ilk gol kralı Ogün Altıparmak  ile sarı-lacivertli yönetici ve taraftarlar katıldı.

OGÜN ALTIPARMAK: HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Fenerbahçeli eski milli futbolcu Ogün Altıparmak ise, "Can Bartu'yu kaybettik, ardından Şeref Has'ı kaybettik. Onlarla milli takım forması da Fenerbahçe forması da giydim. Şeref Has'ın isim babası kimse O'na helal olsun. Hakikaten çok şerefli bir insan dünyaya getirmiş. O'na Şeref ismi boşuna verilmemiş. Fenerbahçe olmasa Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Fenerbahçe'nin sporcuları olmasaydı General Harrington Kupası'nı Türkiye kazanmazdı ve İstiklal Savaşı'nı başlatmazdı. Allah bizi acı günlerde bırakmasın. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

ALİ ŞEN: ÖYLE GÜZEL ZAMANLAR GEÇİRDİK Kİ…

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen, "Sanki alışkanlık haline geldi, cenazelerde buluşmaya daha fazla başladık. Şeref ilk defa Fenerbahçe başkanı olduğum 1981-83 yönetim kurullarında ne yazık ki bu sabah ölüm haberini aldığımız Eyüp Karadayı'yla birlikte görev almıştı. O tarihlerde hep üzerinde durduğumuz konu şuydu; yöneticiler futbolu iyi bilirse başımız ağrımayacaktı çünkü Fenerbahçe 4 yıldır şampiyon olamıyordu. O yıl futbol şubesine Ali Dinçkök'ü görevlendirmiştik, vefat etti. Arkadan Şeref ve Eyüp Karadayı… Öyle güzel zamanlar geçirdik ki… Onlar Fenerbahçe formasını giydiklerinde 3 kişiydi. Avni Kalkavan, vefat etti. Can Bartu, vefat etti. 3 silahşörün içinde olan Şeref de Allah'ın rahmetine kavuştu. Sayın Başkanın geldiğinden beri tatlı günü bir türlü olmadı. İnşallah bundan sonra aramızda eksiklikler de olmayacak, bu üzüntülü günleri daha az yaşayacağız. Sayın Başkan, önümüzdeki neşeli, güzel günler sizin liderliğinizde hepimizde olacaktır" şeklinde konuştu.

ALİ KOÇ: "CAMİAMIZIN TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILAN ÖRNEK DEĞERLERDEN BİRİYDİ"

Daha sonra kürsüye gelen Ali Koç, "Bir acılı gün için daha beraberiz burada. Sayın Başkanımız Ali Şen'in dediği gibi de kısacık bir yıl içinde, hatta son birkaç ay içinde camiamız için sembol olan çok önemli isimleri, tarihimize altın harflerle kazınmış insanları bir bir uğurluyoruz. İnşallah uzun bir süre için son olur. Allah geride kalanlara uzun ömür versin, sağlık versin. Sayın Vefa Küçük, Sayın Ali Şen eski başkanımız,  Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım, Değerli Has Ailesi, basın mensupları ve tüm Fenerbahçelileri burada sevgi ve saygı ile selamlıyorum. İnşallah daha mutlu, olumlu konularda bir araya gelip sizlere hitap etme imkanım olur.  Bugün, hayatı boyunca ortaya koyduğu başarıları ve daha da önemlisi duruşuyla hem Fenerbahçemize hem de Türk futboluna mal olmuş çok değerli bir ismi, efsanelerimizden biri olan çok yakın zamanda ürettiğimiz efsane formadaki 23 futbolcudan biri olan Sayın Şeref Has'a veda etmek için toplanmış bulunuyoruz. Şeref Has'ın büyük emekler verdiği, önemli başarılar yaşadığı, tarihinde gururla yer edindiği camiasının bireyleri olarak, onu hep birlikte son yolculuğuna uğurluyoruz. Çoğu zaman hep Fenerbahçe değerleri deriz. Mütemadiyen bu konuya değiniriz. Fenerbahçe'yi yaşamış, Fenerbahçe'yi gururla ve başarıyla her alanda, her anda temsil etmiş, bizlere Fenerbahçeli olmanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunun kanıtı olmuş Şeref Has ve Şeref Has gibi isimler, bizim camiamızın en önemli en kıymetli değerleridir" dedi.

Kaynak: DHA