Yeni sezon öncesi 4. hazırlık maçını Panathinaikos karşısında yapan sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda en son 15 Mayıs'ta Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne karşı oynamıştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yeni sezon öncesi ilk kez Kadıköy'de oynadıkları maçta yine 3-5-2 sistemini denedi. Düzce'de Topuk Yaylası Tesisleri'ndeki kamp döneminde takımına bu sistemi aşılamaya çalışan Pereira, diğer hazırlık maçlarında olduğu gibi Panathinaikos karşısında da 3-5-2 dizilişiyle takımını sahaya sürdü.

Sarı-lacivertli takımda savunmanın göbeğinde Simon Kjaer oynarken, sağ stoperde Hakan Çinemre, sol stoperde ise yeni transfer Roman Neustadter görev aldı. Fenerbahçe, 5'li orta sahanın sağında Şener Özbayraklı, solunda ise Hasan Ali Kaldırım oynadı. Pereira, orta sahanın ortasında ise Ozan Tufan, Salih Uçan ve Aatif Chahechouhe'ya forma verdi. Sarı-lacivertli takımın forvet hattını ise Emmanuel Emenike ile Jose Fernandao ikilisi oluşturdu.

- Van Persie kadroda yok

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Robin van Persie, kadroda yer almadı.

Sezon açılışından beri takımla çalışan Hollandalı forvetin özel program dahilinde güçlenme çalışması yaptığı için Panathinaikos maçı kadrosuna dahil edilmediği öğrenildi.

Öte yandan sakatlıkları bulunan Volkan Demirel, Volkan Şen, Mehmet Topal, Uygar Mert Zeybek ile yönetimin takım bulmasını istediği için antrenmanlarda yer almayan Diego Ribas hazırlık maçı kadrosuna dahil edilmedi.

- Salih Uçan 796, Emenike 419 gün sonra

Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcularından Salih Uçan 796, Emmanuel Emenike ise 419 gün sonra Ülker Stadı'nda maça çıktı.

İtalya'nın Roma takımında geçirdiği 2 sezonun ardından Fenerbahçe'ye dönen Salih, Kadıköy'deki en son maçını 9 Mayıs 2014'te Kardemir Karabükspor'a karşısında oynamıştı.

Geride kalan sezonu Birleşik Arap Emirlikleri'nde El-Ein ve İngiltere'de West Ham United'da geçiren Emenike ise, sarı-lacivertli formayı Kadıköy'de en son 21 Mayıs 2015'te Bursaspor'a karşı oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında giymişti.

- Stat boş kaldı

Fenerbahçe'nin yeni sezon öncesi seyircisinin önüne çıktığı ilk maçta Ülker Stadı boş kaldı.

Sarı-lacivertli taraftarlar 100 ila 350 lira arasında değişen maçın biletlerine ilgi göstermeyince, karşılaşma adeta boş tribünlere oynandı. Karşılaşmayı yaklaşık 500 sarı-lacivertli taraftar takip etti.

Fenerbahçe: 2- Panathinaikos: 1

Stat: Ülker

Hakemler: Onur Karabaş, Gökmen Olgaç, Candaş Elbil

Fenerbahçe: Fabiano (Dk.25 Ertuğrul Taşkıran), Hakan Çinemre, Kjaer (Dk. 76 Caner Koca), Neustadter (Dk. 86 Karahan Yasir Subaşı), Şener Özbayraklı (Dk. 46 Van der Wiel), Ozan Tufan (Dk. 86 Savaş Polat), Salih Uçan (Dk. 46 Alper Potuk), Chahechouhe (Dk. 46 De Souza), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 76 Ramazan Civelek), Emenike (Dk. 69 Stoch), Fernandao (Dk. 82 Melih Okutan)

Panathinaikos: Luke, Giandomenico (Dk. 81 Nuno), Georgios (Dk. 73 Lucas), Rodrigo, Ivan, Ibarbo Victor (Dk. 88 Panagiotis), Cristian (Dk. 77 Klonaridis Victor), Zeca, Robin (Dk. 65 Olivier), Niklas (Dk. 84 Nano), Markus

Goller: Dk. 3 ve 54 Emenike (Fenerbahçe), Dk. 23 Markus (Panathinaikos)

Sarı kart: Dk. 45 Zeca (Panathinaikos)



3. dakikada Salih Uçan'ın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Emenike, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

23. dakikada Giandomenico'nun sağ kanattan ceza sahasına yerden sert bir orta gönderdi. Arka direkten kaleci Fabiano'yu geçen topa kayarak müdahale eden Markus, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1.

28. dakikada Robin'in pasına savunmanın arkasına sarkan Markus, kaleci Ertuğrul'la karşı karşıya kaldı. Markus'un yerden şutunda kaleci Ertuğrul topu sağına uzanarak kurtardı.

İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

- İkinci yarı

54. dakikada Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. De Souza'nın pasına soldan ceza sahasına giren Hasan Ali Kaldırım, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hasan Ali, şut çekmek yerine topu yanındaki Emenike'ye çıkardı. Nijeryalı forvet, topu kontrol ettikten sonra savunmaya ve kaleciye şık bir çalım atarak meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı: 2-1.

82. dakikada Stoch'un ceza sahasının hemen sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta top az farkla yandan auta gitti.

84. dakikada Markus'un ara pasında Victor kaleciyle karşı karşıya kaldı. Victor'un ceza sahasına girerek yerden yaptığı şutu kaleci Ertuğrul ayağıyla topu kurtararak kornere gönderdi.

Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı.

- Fabiano sakatlandı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro, Panathinaikos maçında sakatlanarak sahayı sedyeyle terk etti.

Sarı-lacivertlilerin Ülker Stadı'nda Yunanistan temsilcisi Panathinaikos'la oynadığı hazırlık maçının 28. dakikasında kaleci Fabiano talihsiz bir an yaşadı. Yunan ekibinin Berg Markus'la yakaladığı beraberlik golünde Fabiano yüzüne darbe aldı. Markus'un dizinin yüzüne gelmesiyle ağzında ve burnunda kanama olan Brezilyalı kaleci hemen hastaneye götürüldü.

Yapılan tetkikler sonucunda Brezilyalı kalecinin iki dişinin kırıldığı, dudak ve damakta açılma oluştuğu belirtildi. Fabiano'nun tedavisine başlandığı ifade edildi.

Takımın ilk kalecisi Volkan Demirel'in sakatlığından sonra Fabiano'nun da sakatlanmasıyla kaleye üçüncü file bekçisi Ertuğrul Taşkıran geçti.

Öte yandan Fenerbahçe yeni sezon öncesi yaptığı hazırlık maçlarında 3. kez sakatlıkla karşılaştı.

Romanya temsilcisi Iaşi karşısında oynanan hazırlık maçında genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'in sağ diz çapraz bağı kopmuştu. Sarı-lacivertlilerin bir başka Romanya ekibi Voluntari'yle 9 Temmuz'da oynadığı maçta da Mehmet Topal kasığından sakatlanmış ve oyunu yarıda bırakmıştı. Mehmet Topal'ın da yaklaşık 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilmişti.