Geçtiğimiz sezonu Bursaspor formasıyla Spor Toto Süper Lig'de gol kralı olarak tamamlayan ve Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı golcü Fernandao, kendisi için düzenlenen imza töreninde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'de oynayacağı için büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Fernandao, "En iyi seçimi yaptığımı düşünüyorum. Büyük mutluluk duyuyorum. Takım arkadaşlarımla birlikte başarı için çaba göstereceğim. Fenerbahçe'nin hedeflerini biliyorum. Ben de kupalar kazanmayı hedefliyorum. Bana güvendikleri için çok teşekkür ediyorum, son derece mutluyum ve motiveyim. Bu takım için her zaman en iyisini yapmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı ve kendisine güvenenlere teşekkür etti.

Fenerbahçe'yi tercih etmesindeki en büyük faktörün ne olduğunu sorulması üzerine Fernandao, "Kararı tamamen ailemle aldım, benim için en iyi seçimin neresi olacağını birlikte düşündük ve buna inandık. Zaten adepteyim bu ülkeye. Brezilyalı'nın en büyük takımlarından da teklifler vardı. Bana göstermiş oldukları güven için çok teşekkür ediyorum. Bana inanıyorlar. Mümkün olan en çok golü atmak istiyorum. Geçen sezon attığım gol sayısının üstüne çıkmak istiyorum. Bu güveni de hissediyorum kendimde." sözlerini sarf etti.

Futbola geç başladığının hatırlatılması üzerine Brezilyalı golcü, "Futbola geç başladım, hatta başlamam da tamamen şanstı. Başladığım dönemlerde de zorluklar yaşadım. Ama biliyordum başarılı olacağımı, kendime inanıyordum. Çabamla istediğim yere geldim, çok mutluyum. Birşeyleri başarmış olarak hissediyorum. Dünyanın en büyük kulüplerinden birine geldim, büyük mutluluk duyuyorum." dedi.

Şenol Güneş'in ve ekibinin kendisinin başarısında büyük etkisi olduğunu belirten Fernandao, "Ona çok teşekkür ediyorum, bana büyük yardımları oldu. Bana hep inandığını söyledi, inancını gösterdi. O ve teknik ekibinin büyük katkıları var başarımda." şeklinde konuştu.

Kendisini sürekli geliştirmek istediğini söyleyen Brezilyalı, "Herkesin her zaman geliştirebileceği noktalar var, her antrenmanda, her maçta kendimi geliştirmeye, eksikliklerimi tamamlamaya çalışacağım. Çok daha fazlasını yapabileceğime inanıyorum, gol kralı ve şampiyon olmak istiyorum, bu takıma katkıda bulunmaya çalışacağım." dedi ve sözlerini noktaladı.