Süper Lig'de 35. haftaya girilirken, lider Beşiktaş'ın en yakın takipçişi olan Fenerbahçe çalışmalarını sürdürüyor. 35. hafta mücadelesinde son şampiyon Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek olan Sarı Lacivertli takım mutlak galibiyet ararken teknik sorumlu Emre Belözoğlu'nun takıma dokunuşları sürüyor.

Belözoğlu'nun Gaziantep FK karşısında kadroda yaptığı radikal değişiklikler etkisini çabuk gösterirken takımın ortaya koyduğu futbol büyük beğeni topladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Son haftalarda oyunu geride kurduğu için takımı yavaşlattığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi olan Gustavo'yu kenara alıp, ofansif ön libero rolüyle Sosa'yı sahaya süren Emre Belözoğlu bir dizi dokunuşlar daha yaparak farklı bir oyun anlayışıyla sahaya çıkarken, mevcut kadro ve formasyonu ilerleyen maçlarda da koruyacağı belirtildi.

Sosa hamlesinin dışında bir diğer eleştirilen isim olan Samatta'yı kesip Valencia'ya forma şansı vererek uca sarkan tek forvet rolünde oynatan Belözoğlu, Ekvadorlu yıldızı ligin geri kalanında da aynı rolde oynatmaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Son haftalarda beklentilerin altında kalan Osayi'yi de kenara alan Emre Belözoğlu, Pelkas'ı serbest oynatarak yaratıcılığını öne çıkartmasını sağladı.

Yunan futbolcu oyunun akışına göre kimi zaman orta sahada oyunu yönlendirdi, kimi zaman sola kaldı, bol bol da ileri çıkarak forveti çitledi ve performansıyla tam not aldı.

Öte yandan Mert Hakan Yandaş ve Ozan Tufan da dinamizmleriyle Sosa'yı rahatırken, İrfan Can Kahveci de ilk kez bu kadar çok orta kesip savunma presi yaptı. Sosa'nın önde olmasıyla defansın göbeğinde yer alan Szalai ve Serdar Aziz de dönüşümlü olarak ileri çıkıp, takımın oyunu geriden kurmasına olanak sağladı.

Kaynak: Fotomaç