Süper Lig'e verilen milli arada 9. haftada oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Milli ara sonrası teknik direktör Erol Bulut sürpriz bir planla ve radikal değişikliklerle dönüyor.

Kapanan ve katı savunma anlayışını benimseyen takımlara karşı Kadıköy’de oynadığı iki maçta 5 puan kaybeden takımın bir daha bu sıkıntıyı yaşamaması için teknik heyet çözüm arıyor.Bu bağlamda gerektiğinde 3-5-2 sistemine dönüş başta olmak üzere çeşitli taktiksel anlayışlar üzerinde duruluyor. Hatayspor maçında rakibin eksik oynamasına rağmen Erol Bulut 4’lü savunmayı bozmamış, devamında konuk ekip 9 kişi kalsa da rakibe kontra atak şansı bırakmamak için risk alınmamıştı.Gelinen bu noktada teknik heyet özelikle puan kaybı yaşadığo bu iki maçı analiz ediyor. Mevcut taktiksel anlayışla bu sorun aşılamadığı için ofansif üretkenlik adına neler yapılabileceği,kapanan savunmaların nasıl açılabileceği üzerine çalışmalar yapılıyor.

Hazırlık kampında farklı dizilişleri deneyen Erol Bulut ve ekibi, 4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemi ile takımı sahaya sürme kararı almıştı. Ancak önümüzdeki süreçte Hatay ve Konya maçlarında olduğu gibi istenilen oyun gelmez ve kapanmış savunmalara karşı alan bulunamazsa 3-5-2 başta olmak üzere farklı formasyonlar söz konusu olacak.Bu çeşitli formasyonlarda da Dimitris Pelkas'ın yeri sağlam olacak.