Yardımcıları ile birlikte ezeli rakiplerini teknik olarak analiz eden teknik direktör Ersun Yanal, galibiyetin şifresinin sakin kalmak ve akıllı oynamaktan geçtiğini söyledi..

Beşiktaş'ın seyircisi önünde oynayacağı için psikolojik faktörleri de kullanmak isteyeceğini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı bu oyuna gelmemeleri gerektiğini belirtti. Oyuncularından soğukkanlı olmalarını isteyen Yanal şu öğütlerde bulundu.

"Biz büyük maçları hep iyi oynayan, derbi ustası bir takımız. Bu tip karşılaşmalarda ilk 15 dakika her zaman çok önemlidir. Rakibin hızını keserek, akıllı hücumlarla sonuca gideceğiz. Tribün atmosferinden sakın etkilenmeyin. Gereksiz kart görmeyin. Sakin olun ve temponuzu 90 dakikaya yayın. Bunları yaparsak istediğimizi elde ederiz."

1.5 YILLIK ÖZLEM BİTSİN

Kanarya ligde yaklaşık 1.5 yıldır derbi maç kazanamıyor. En son geçen sezon 23 Eylül 2017'de Beşiktaş'ı Giuliano ve Vincent Janssen'in golleriyle Kadıköy'de 2-1 yenen sarı-lacivertliler; daha sonra Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynadığı 7 karşılaşmada 5 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

DEPLASMANDA 16 YILLIK HASRET

Ersun Yanal, Beşiktaş'a karşı deplasmandaki son galibiyetini ise 16 yıl önce elde etti. Gençlerbirliği'nin başında Türkiye Kupası'nda Yanal, o zamanki adıyla İnönü Stadı'nda 5 Mart 2003'te Beşiktaş karşısında uzatmaya giden maçta 4-3'lük galibiyetin sevincini yaşamıştı.

Yanal, Fenerbahçe'yle Beşiktaş karşısında deplasmanda 5 bin 836 gün sonra galip gelmeye çalışacak. Ersun Yanal, çalıştırdığı takımlarla Beşiktaş deplasmanlarında ise toplam 18 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 yenilgi yaşadı. Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başında çıktığı 4 derbi maçta 1 kez galip gelebildi.

Fenerbahçe'yi 2013-2014 sezonunda şampiyon yapan Yanal, söz konusu dönemde çıktığı 4 derbide 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi gördü. Galatasaray'a deplasmanda kaybedip iç sahada kazanan Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, Beşiktaş'la iki derbide de berabere kalmıştı.

Ersun Yanal, Fenerbahçe'nin başında 5 yıl sonra derbi heyecanı yaşayacak. Tecrübeli teknik adam, sarı-lacivertlilerin başındaki son derbisini 20 Nisan 2014'te Beşiktaş'a karşı oynamıştı. Bu karşılaşma Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere bitmişti.



Kaynak:Sporx