Fenerbahçe'de her yeni gelen teknik direktör farklı bir oyun formatı deniyor. Sezon başında görevde olan Phillip Cocu, ilk olarak 3-5-2'yle başlamış sonrasında, 4-3-3, 4-2-3-1 ve 4-4-2'yi denemişti. Koeman ise ağırlıklı olarak 4-4-2'yi tercih etmişti. İlk imtihanı olan BB Erzurumspor karşılaşmasında takımı 4-2-3-1 formatında sahaya süren Ersun Yanal ise Giresun deplasmanında 3-5-2'yi denemişti. Takım bu maçta sezonun en farklı galibiyetini almış olsa da tecrübeli teknik adam Antalya karşısında oyuncularını 4-1-4-1 dizilişinde sahaya sürmeye hazırlanıyor.

Mevcut oyunculardan en yüksek verimi alabilmek için bireysel olarak mevki değişiklikleri deneyen Yanal, takımın da bu formatta en etkili performansı sergileyeceğini düşünüyor.

MECBURİ DEĞİŞİMLER

Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle çok geniş bir tercih hakkı olmayan Ersun Yanal, Isla-Skrtel, Neustadter ve Hasan Ali'den oluşturacağı savunma bloğunun önünde Mehmet Topal'ı tek ön libero olarak görevlendirecek. En uçtaki Soldado'nun arkasında ise Ayew, Benzia, Mehmet Ekici ve Valbuena görev alacak. Yanal'ın bu tercihinde Elif'in ağrılarının devam etmesi, Jailson'un cezalı olması da etkili. Ancak tecrübeli teknik adam maç esnasında oyuncuların performansına göre kurguyu değiştirebilir. Zira Benzia şu ana kadar ne savunmada ne de hücumda beklentileri karşılayabilmiş değil. 

YENİ ADAY KANNEMANN

Devre arasında stopere takviyede kararlı olan Fenerbahçe, PSV'de forma giyen Fransız Nicolas Isimat-Mirin'den sonra, Brezilya ekiplerinden Gremio'da top koşturan Arjantinli Walter Kannemann için girişimlere başladı. Kariyerinde Avrupa tecrübesi olmayan 27 yaşındaki Tangocu için Independiente, Boca Juniors ve Flamengo da devrede. Sarı-lacivertlilerin, sol bekte de görev yapabilen Kannemann için ısrarcı olduğu belirtiliyor. Öte yandan, sezon sonunda Liverpool ile sözleşmesi bitecek 26 yaşındaki İspanyol sol bek Alberto Moreno için de temaslarda bulunuluyor.


Kaynak:Türkiye