Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal yabancı sınırı ile ilgili detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ederken; "Bu sınırsız işi de çok hızlı çıktı zaten. Raporlar var, 6,7 yabancı ile oynandığı söyleniyor. Neye göre 6+2+2, bunun bilimsel araştırması yapılmalı, ezbere iş yapılmamalı. Bu bir aklın ürünü olmalı" dedi.

"ALTYAPIYI YABANCI SINIRSIZ DİYE Mİ YAPAMIYORUZ?"

Fatih Terim'in milli takımda olduğu dönemde getirdiği sistemin çok üzerinde düşünülmeden belirlendiğini belirten teknik adam, "Tamam anasını satayım, haydi yabancıyı serbest bırakalım... Altyapıyı yabancı sınırsız diye mi yapamıyoruz? Altyapılar için planlama yok, denetleme yok, birçok konu var. 2002 yılında Almanya bu işi yapmak için ciddi planlamalar yaptı, yine de yapıyor. Buna ihtiyacımız var. Altyapı ile uğraşan kulüp yok. Bunlar uzun süreli araştırma işi. Bunun içindem medya var, kulüpler var, hep beraber oturup, doğru analize ihtiyaç var. u anda yabancı konusundaki statünün doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu karar çok hızlı alındı, şimdi de çok kolay vazgeçiyoruz. Herkes bir araya gelip, bunu ortak düşünmeli." ifadelerini kullandı.

"Yabancı sınırlanması çok uzun bir platformda tartışılması gerekiyor. Bunların kriterleri olmalı, senelere bölünmeli. Bu kadar basit bir iş değil bu ama bir anda çıktı. Raporlar var. 6-7 yabancı oyuncuyla oynandığı söyleniyor. Bu ortalamada oynanan ve 99 oyuncunun sözleşmesinin bittiği, bir anda başlanabileceği söyleniyor. Böyle hızlı bir kararın sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. Bu kadar hızlı alınacak kararlar değil. Bu kararlar neye göre yapılıyor. Bu kadar güçlü bir ekonomide, 'Hadi yapalım' demekle yapılmamalı. Futbol paydaşları bir araya gelmeli. 'Tamam hadi serbest bıraktık' ya da 'Tamam engelleyelim 6 olsun' demekle olmaz. Altyapılar için planlama yok, denetleme yok, birçok konu var. 2002 yılında Almanya bu işi yapmak için ciddi planlamalar yaptı, yine de yapıyor. Buna ihtiyacımız var. Bunun içinde medya var, kulüpler var, kulüpler birliği var. Ama 6+2+2'nin bizi çok mutlu ettiğini söyleyemeyiz. Bu çok hızlı alınmış bir karardı, şimdi daha hızlı bir kararla yine zarar ediyoruz. Doğru planlamalarla ortak karar alınması zorunludur."