Yanal, sözlerinin başında Rizespor deplasmanı sonrası kurşunlanan takım otobüsü ile ilgili konuşurken, "Bir spor adamı olarak, Fenerbahçe'nin bugün 4 Nisan'da karartılan gününü ve bugündeki yaşanan elim olayı hatırlamadan geçemiyoruz. Türk futboluna, sporuna kara leke olarak geçti. Orada bulunan değerli futbolcular, yöneticilerimiz, görevli arkadaşlarımız, ölümle burun buna geldiler. Canlarını kurtardılar. Tarihe kara bir nokta olarak geçti. Fenerbahçe ve Türkiye üzerine oynanan oyun adına önemli bir hadise olarak geçiyor. 112 senelik tairhin başka bir boyuturudur. Fenerbahçe, Türkiye'de ki edindiği misyonla, Kurtuluş Savaşı'nda, 3 Temmuz'da ve son olayla tarih yazmıştır. Taraftarını peşinde sürükleyen Sivil Toplum Örgütü'nün değerlerini sahiplenmek çok önemli. Büyük bir kitlenin, hakim olduğun büyük bir güç. Bu, güç Türk sporunun lokomotifi olmuş durumunda." dedi.


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Fener Ol" kampanyasını başlatması ile ilgili de konuşan Yanal, "Bu kötü portrenin, Türkye'de ki gelmiş olduğumuz mali tablonun, Türiye'de ki atılımını yapıp belki de daha fazla sorunla karşılaşmamak için yapılan çağrıdır. Bu backgroundun arkasındaki insanların profillerine bakmalı herkes. Bu değerlere sahip çıkan kişilerin, Avrupa'da söz sahibi olacak bir prestiji, imajı olduğunu unutmamalı." yorumunda bulundu.

Ersun Yanal, konuşmasının devamında olayların Fenerbahçe'ni 3 Temmuz sürecine dayandığını ve o günden bu güne olayların geliştiğini aktarırken, "Bu hainlerin gelişmeyi nasıl sürdürdüğünü görüyoruz." diyerek, "Her dönemde, her platformda sahip çıkan büyük taraftarımızın ve destekçimizin buna sahip çıkacağını umuyoruz. Biz büyük bir camiayız, Türk futbolundaki kaotik ve düzmece ortamın nereye geldiğini gördük. Ardından 15 Temmuz oldu. Bu hainlerin, gelişmeyi nasıl sürdürdüğünü görüyoruz. Her ne olursa olsun bir ülkenin en büyük değerleri sivil toplum örgütleri ve markalarıdır. Fenerbahçe, Türkiiye'nin en büyük markasıdır." dedi.



Kaynak:Sporx