Beşiktaş karşısında önemli bir reaksiyon gösterdiklerini hatırlatan teknik direktör Ersun Yanal, oyuncularına "Bu şekilde ilerlemek bize yakışmıyor. Artık seri yakalamamız şart" dedi ve dört haftalık hedef koydu. Rize maçıyla çıkışa geçmeleri gerektiğini vurgulayan Yanal "Derbinin ikinci yarısındaki performansı sergilememiz halinde kimse karşımızda duramaz" derken, Rizespor, Başakşehir, Sivasspor ve Ankaragücümaçlarından 12 puan istediğini söyledi.

LİGE YÖN VERECEĞİZ

Ersun Yanal "Zor ama imkansız değil" derken "Ligde zayıf takım, kolay maç yok. Kazanmak için savaşmak zorundasınız. Bunu başarmak için gereken her şeye fazlasıyla sahipsiniz" sözleriyle oyuncularına motive etti. Yanal, dört haftalık serinin ardından Kadıköy'de Galatasaray'ı ağırlayacaklarını hatırlatırken "Bütün camianın sezon boyunca beklediği maça moralli çıkmak zorundayız. Yapmamız gereken ise son derece net. Yirmi senedir süren geleneği devam ettireceğiz" ifadesinde bulundu. Tecrübeli teknik adam "Evet hedeflerimizin çok uzağında olabiliriz. Ama Fenerbahçe lige yön veren takımdır. Maçlarımızı kazanarak ne kadar etkili olduğumuzu herkese hatırlatalım" diye konuştu.

İSTENMEYEN ADAM

Fenerbahçe'nin sezon başında Lille'den kiraladığı Yassine Benzia ortada kaldı. Lig kadrosuna dahil edilmeyen 24 yaşındaki yıldıza bir darbede Fransa'dan geldi. Lille, 2021'e kadar sözleşmesi olmasına rağmen Benzia'dan kadroda düşünülmediğini belirterek kendine kulüp bulmasını istedi.

EKİCİ KULÜBEDE

Yaşadığı sakatlıklara rağmen, sağlığının iyi olduğu her maçta yeri garanti görünen Mehmet Ekici formasını Miha Zacj'a kaptırdı. Ekici, idmanlardaki hırsıyla dikkat çekse de Ersun Yanal, Rize maçında formayı Sloven yıldıza verecek. Yedek soyunacak Ekici ise kulübede şans bekleyecek.




Kaynak:Türkiye