Ersun Yanal’ın basın toplantısına Başakşehirli futbolcuların tezahüratları damga vurdu.
Medipol Başakşehir, Süper Lig’in bitimine 9 hafta kala,  25'inci haftada Fenerbahçe'yi kendi sahasında 2-1 mağlup ederek puan durumunda ikinci olan Galatasaray ile maç fazlasıyla arasındaki puan farkını 11'e yükseltti. Başakşehir’de futbolcular ve teknik heyet galibiyeti doyasıya kutladı. Soyunma odasında büyük bir coşku yaşayan futbolcular, sonrasında ise stattan ayrılırken şampiyonluk şarkıları söyledi. Futbolcular, “Sen şampiyon ol, İstanbul’u yakalım. Çok olanlar değil, inananlar kazanacak” şeklinde tezahüratlarda bulunarak stattan ayrıldı.
O sırada basın toplantısında bulunan Ersun Yanal, tezahüratları duyunca “Oradakiler taraftar mı?” diye sordu. Basın mensupları bağıranların Başakşehirli futbolcular olduğunu belirtmesi üzerine Yanal, “Bekleyelim, ses bitince devam edelim” diyerek sessizliğin sağlanmasını bekledi.
Basın toplantısındaki Türkiye Futbol Federasyonu yetkilisi de tezahüratın kesilmesi için uyarıda bulunurken kısa süreli bekleyişin ardından Ersun Yanal açıklamalarına devam etti.