Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, sezona Sadık Çiftpınar, Serdar Aziz, Zanka, Adil Rami'den oluşan stoper hattıyla başlamıştı. Ancak Sarı Lacivertli ekibin teknik direktörü Ersun Yanal, savunma tandemini Zanka - Jailson ikilisinden oluşturmuştu.

Serdar Aziz'in devam eden sakatlığı, Sadık Çiftpınar'ın hazırlık kampında yeterli performansı verememiş olması, Adil Rami'nin de hem mental hem de fiziksel açıdan hazır olmayışı; teknik adam Yanal'ı arayışlara itmişti.

Savunmadan oyun kurmak isteyen deneyimli teknik direktör Ersun Yanal, Brezilyalı savunmacısı Jailson'u yeni transfer Zanka'nın yanında oynatarak sezon açılışını yaptı. İlk üç haftada alınan Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir galibiyetlerinin ardından gelen Trabzonspor beraberliğinde çok sorgulanmayan Fenerbahçe savunması; Alanya deplasmanında göze battı.

Alanyaspor mücadelesine Ozan Tufan, Zanka, Jailson ve Dirar dörtlüsüyle çıkan Sarı Lacivertli ekipte; Faslı yıldız Nabil Dirar hariç diğer üç isim de yaptığı hatalarla alınan yenilgide büyük pay sahibi olmuştu. Öyle ki; fatura daha çok Jailson'a kesilmiş ve Sambacı Ankaragücü mücadelesinde yedekler arasında yer almıştı.

Bu kez de Zanka - Rami ikilisinden kurulan savunma; s.o.s. vermeye devam etti. Rami'nin hatası sonunda yenilen gol Sarı Lacivertli teknik adamı Ersun Yanal'ı çileden çıkardı ve ikinci 45 dakikaya Jailson ile başlandı. Maçtan 2-1 galip ayrılan Fenerbahçe, 6. haftada ezeli rakibi Galatasaray'ın konuğu oldu.

İyi bir karşılaşma çıkaran Zanka - Jailson ikilisi; bir sonraki hafta Antalya karşısında kötü bir performans sergiledi. 1-0 kaybeden Kanarya'da; yenilen golde büyük bir hataya imza atıldı ve Ersun Yanal da savunmadan oyun kurma sevdasından vazgeçti.

Serdar Aziz sakatlığını geride bırakır bırakmaz kendisini 11'de buldu. Denizli deplasmanında ilk 11 başlayan milli oyuncu Serdar, performansıyla merkezin değişilmezi olacağının sinyallerini vermeye başlamıştı.

Konyaspor ve Kayserispor mücadelelerinde de Serdar Aziz - Zanka ile çıkan teknik direktör Ersun Yanal, Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor ve Göztepe karşılaşamalarında da bu ikiliye şans verip Gençlerbirliği maçında değişikliğe gitti.

Başkent ekibiyle Kadıköy'de oynanan maçta Serdar'ın yanında Sadık Çiftpınar'a şans veren deneyimli çalıştırıcı, bir hafta sonra yeniden tandemde yine değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

Sadık Çiftpınar'ın Sivas deplasmanında sakatlanıp sezonu kapatması; gece hayatına düşkünlüğü ile gözden düşen ve savunmada ağır kalan Zanka'ya bir kez daha fırsat doğmasına neden oldu.

3-1'lik maça Sadık - Serdar ile başlayan Yanal, 27 yaşındaki oyuncunun sakatlanmasıyla Serdar - Zanka'ya döndü. Bu maçta Danimarkalı'dan yana yaka silken deneyimli teknik direktör, sezon başındaki prensine yeniden dönme kararı aldı.

Serdar'ın yanında Jailson'a şans veren deneyimli çalıştırıcı Ersun Yanal, Beşiktaş, Rizespor ve Gaziantep FK maçlarına Sambacı ile çıktı. Bu karşılaşmalardan 9 puanı hanesine yazdıran Fenerbahçe'de; bu iki oyuncudan birisi sakat olmadığı sürece bozulmayacağının sinyalleri verildi.

Puan kayıplarının ardından eleştiri oklarının hedefinde yer alan Jailson, son haftalarda gösterdiği performansla hocasının yeniden gözüne girmeyi başardı. Hem savunmadan oyun kuran hem de Zanka'ya oranla daha çabuk olan 24 yaşındaki oyuncu, Rize deplasmanında uzak mesafeden attığı golle şut tehdidinin de olduğunu hocasına hatırlattı.

Fenerbahçe'nin teknik adamı Ersun Yanal da; sezon başında alınmasına çok da sıcak bakmadığı Zanka'yı kulübeye mahkum etme kararı aldı. Sadık Çiftpınar zaten yok, Adil Rami ve Zanka düşünülmüyor, yeni transfer Falatte'ye lisans çıkacak mı çıkmayacak mı belli değil...

Kaynak: Asist Analiz