Premier Lig’de bu sezon iki maçta sadece 26 dakika şans bulan Moses 2016-17 sezonunda Premier Lig’de rakip ceza sahalarında Costa (263) ve Hazard’dan (291) sonra 110 kezle en fazla topla buluşan üçüncü Chelseali oyuncu oldu. Son üç sezonda sırasıyla Liverpool, Stoke ve West Ham takımlarında kiralık oynadı.


Kariyerinde 165 kez sağ kanat oynayan Moses bu mevkiide 20 gol 18 asist yaparken, sol kanat oynadığı 58 maçta ise 11 gol 9 asistle oynadı. Yanal’ın da Stoke City ve Liverpool formalarıyla sol kanatta oynarken başarılı olan Moses’ı bu kanatta kullanacağı gelen bilgiler arasında. 

Nijeryalı gazeteci Oma Akatugba, Victor Moses’ın yardımcısı Bonfere’nin daha önce İstanbul’a gelerek pek çok sorunu hallettiğini açıkladı. 

YANAL SKOV’U İSTEDİ, COMOLLI ONA MOSES VERDİ

Victor Moses transferiyle ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı… o iddiaya göre Ersun Yanal, Dirk Kuyt gibi gol katkısı yüksek olan bir oyuncu istiyordu. Verdiği isimde FC Kopenhag’dan Skov’du. Damien Comolli ise Danimarkalı oyuncu için hiç hamle yapmadı. Sezon ortalaması en iyi olduğu dönemde bile 4 gol 4 asist olan Moses’ı tercih etti.

Kaynak: Fotospor