43 yaşındaki teknik direktör Ümit Özat, futbolun geleceği ve kariyeriyle ilgili Anadolu Ajansına önemli açıklamalar yaptı.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğü için adı geçen isimlerin her birinin değerli kişiler olduğunu belirten Özat şu ifadeleri kullandı; "Benim kimseden bu konuda bir beklentim yok. Bu ten, bu canda olduğu sürece bir gün Fenerbahçe'yi çalıştıracağım... ama bugün değil. Hayırlıysa olsun, değilse olmasın. Fenerbahçe teknik direktörülüğü için ismimin geçmesi gibi bir beklentim yok. İsmi geçen herkes değerli arkadaşlarımız" 

Sarı Lacivertli takımdaki sorunun teknik direktör olmadığını dile getiren Tecrübeli teknik adam; "Fenerbahçe'de kimler kimler görev yaptı, bu ismi geçenler neden yapmasınlar. Fenerbahçe'de problem teknik direktör problemi değil. Fenerbahçe doğru bir yapılanma yapması lazım. Hep söylüyorum; sen 32 yaşında gönderdiğin Emre Belözoğlu'nu 39 yaşında tekrar aldın. Bu Ersun Yanal'ın acizliğidir. Ersun Yanal'ın lider vasfı olmadığı için Emre'nin liderliğiyle bunu kapatmaya çalıştı" şeklinde konuştu.

Ümit Özat, ölene kadar eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanında olacağını belirtti.

Kimseden bir beklentisi bulunmadığını vurgulayan Özat şu ifadeleri kullandı; "Ben burnum yere düşse eğilip almam. Benim mevcut yönetimle bu tarz bir ilişkim yok. Buna ihtiyacım da yok. Ben 50 kere söyledim. Ben ölene kadar Aziz Yıldırımcıyım. Hiçbir zamanda bunu inkar etmedim. Bunu bir kere daha söyliyeyim. Öyle art niyetli insanlar varki bu konuda konuşan. Sanki Aziz Yıldırım başkan adayı ya da federasyon başkanlığına aday. Sanki ben onun yanına yanaşmışım da beklentim varmış. Ben Aziz Yıldırım'ı en zor zamanında destekledim."

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum döneminde gönderilmek istendiğini ve buna o dönemki Sarı Lacivertli başkan Yıldırım'ın ısrarla karşı çıktığını unutmadığını dile getiren Özat şu şekilde konuştu; "O kaptanlık bandını koluma takan Aziz Yıldırım'dır. Oğuz Çetin ile beraber benim Fenerbahçe'de oynamama vesile olan ve 100. yıl kaptanlığında bana en büyük onuru yaşamama vesile olan insandır. Ben çok merak ediyorum, bugün Ali Koç'un yanında olanlar yarın başkanlığı bırakınca nerede olacaklar?"

Ümit Özat, Fenerbahçe'nin son yıllarda yanlış transfer politikası izlediğini ifade etti.

Özat, 39 yaşındaki kaptan Emre Belözoğlu'nun hala takımın en iyi futbolcularından biri olmasının transfer politikasının yanlışlığını ifade ettiğini söylerek; "32 yaşında gönderdiğiniz adam 7 yıl sonra dönüp hala Fenerbahçe'nin en iyileri arasında yer alıyorsa, Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerde problem var demektir. Diyebilirlerki eski yönetim gönderdi, sen de vardın o yönetimde. Belki de yoktun önemli değil. O yönetim gönderdi ben alırım diye bir şey yok. Sen Emre'den sportif direktör, menajer, teknik adam, antrenör olarak faydalan ama 32 yaşında gönderdiğin bir adamdan 7 sene sonra teknik olarak performans beklemen futbol aklına aykırı, adama gülerler. Bu aldığın adam da hala diğer aldıklarından daha iyiyse demek ki diğer aldıklarında bir problem var. Bu doğru transfer yapılmadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Genç teknik adam, herkesin hatalarını kabul etmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Hiçbir kulüpte oyuncunun liderlik vasfının teknik direktörün önüne geçmemesi gerektiğini belirten Özat; "Oyuncunun liderliği teknik adamın liderliğinin önüne geçerse o takımdan bir şey olmaz. Hadi çıksın bir oyuncu Fatih Terim'in önüne geçsin. Çalıştırdığım hiçbir takımda bir oyuncu lider olarak benim önüme geçemez. Çok yeteneklidir performansı vardır önüme geçebilir, bu da onun hakkıdır. Ama lider olarak benim kararlarımın önüne geçemez." şeklinde konuştu.

Eski başkan Aziz Yıldırım ile sürekli görüştüme içinde olduklarını ifade eden 43 yaşındaki deneyimli teknik adam şu ifadalerle sözlerini sonlandırdı; "Ben kişiler üzerine konuşmuyorum. Bugün Fenerbahçe Başkanı Ali Koç değil Aziz Yıldırım ya da Ali Şen de olsa aynı şeyleri söylerim. Ben makama saygı duyarım. Ayna gibi olmak lazım, ayna yanlış göstermez. Başarı varsa başarıyı, başarısızlık varsa başarısızlığı gösterir. Dolayısıyla sen 2 senelik başarısızlığı hala geçmiş yönetime, borca bağlıyorsan biraz da aynaya bakmak lazım" 

Kaynak: Mynet Spor