Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ve Galatasaray ile amansız bir şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'ye Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) sevindirici bir haber geldi. UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) uygulaması çerçevesinde kulüpleri mali yönden denetleyen TFF, Sarı-Lacivertlilerin UEFA'nın düzenlediği organizasyonlarda mücadele etmesi için gerekli lisansı onayladı.

Galatasaray'ın incelemesi sürüyor

TFF tarafından Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi çerçevesinde yapılan incelemede Fenerbahçe'nin gelir-gider dengesinin yerinde olduğu sonucuna varıldı. Konuyla ilgili resmi açıklamanın ise pazartesi günü yapılması bekleniyor. Fenerbahçe, şike dosyası nedeniyle UEFA'dan aldığı ceza yüzünden son 2 yıldır Avrupa kupalarından uzak kalmıştı. Bu sezon yeniden Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeyi hedefleyen Kanarya'nın tek çekincesi FFP kurallarıydı. Ancak gelen son haberle endişeler ortadan kalkmış oldu.

Öte yandan TFF'nin Galatasaray'la ilgili incelemesinin ise sürdürdüğü öğrenildi. Sarı-Kırmızılılar FFP kurallarına takılmamak ve gelecek yıl da Avrupa kupalarına katılabilmek için futbolculardan ‘alacağım yoktur’ imzası almıştı.

Bugün