Portekizli teknik adam, yardımcılarına "Bana yapılan bunca haksızlıktan sonra bir de tazminatımı bırakıp gitmem. Benim ne suçum var? Takımımı bir gün bile bana bırakmadılar ki" diye dert yandı.
Fenerbahçe'de artık saatleri sayılı olan Teknik Direktör Vitor Pereira, Sarı-Lacivertli kulüpteki kariyeri ile ilgili umudunu tamamen keserken, çarpışarak çekilme kararı aldı. Portekizli teknik adam, kendisine yapılan haksızlıkların ardından üstüne bir de tazminatını bırakıp gitmeyi gururuna yediremiyor. Sarı-lacivertli yönetimin istifaya zorlama metotları karşısında yardımcılarıyla dertleşen Vitor Pereira, "Burada benim bir geleceğim yok" diyerek, Fenerbahçe ile ilgili artık bir beklentisinin kalmadığını söyledi. Pereira, Fenerbahçe'de göreve başladığı günden itibaren sürekli problem yaşadığını vurgularken, en azından ayrılırken tazminat hakkına saygı gösterilmesini beklediğini açıkça ifade etti.

"TAKIM BENİM DEĞİL Kİ"

"Burada benim geleceğim yok ama hiçbir şekilde istifa edip gitmem. Bunca yaşadığım olaydan sonra bir de tazminatımı bırakmam" düşüncesini sık sık tekrarlayan Pereira, "Çünkü bana çok fazla haksızlık yapıldı" derken, maruz kaldığı haksızlıkları da şöyle sıraladı: "Takımımı bana bırakmadılar. Ben kendi takımımı oluşturup tamamen kendi doğrularımla yönetemedim. Takıma hakim olamadım."

Pereira, duruşunu bu şekilde çok net ifade ederken, camiada şu soruya cevap aranıyor: "Fenerbahçe'de Pereira dönemi, öyle ya da böyle birkaç gün içinde kapanacak. Peki Pereira'nın yerine kim gelecek?" Bu soruya mantıklı cevap vermek hiç de kolay değil.

PELLEGRİNİ'YE UEFA NE DER?

Çünkü Vitor Pereira, kulüpte para olmadığı için şu an kovulamıyor ve yıldırma politikası ile istifaya zorlanıyor. Ancak yeni gelecek teknik direktör de para isteyecek. İlk etapta Pereira'ya bir yıllık alacaklarına karşılık 4.5 milyon euro tazminat ödenecek. Pereira'dan daha iyi bir yabancı teknik direktörün maliyeti en az 7-8 milyon euro. Yönetim, gözünü karartıp, Pereira'nın yerine Manuel Pellegrini gibi kariyerli ama maliyeti çok yüksek bir teknik direktör getirebilir. Bu durumda da gelecek yıl Avrupa kupalarından men edilebilir. Zaten Fenerbahçe bu duruma geçmişte Avrupa'dan men edildiği için geldi ve UEFA'dan para akmadığı için bu kadar sıkıntı yaşanıyor.

Kaynak: Akşam