Şu an ÇSKA Moskova takımında kiralık(Roma) olarak forma giyen 28 yaşındaki Seydou Doumbia, hareketli kişiliği ve cesaretiyle tanınıyor. Sürati ve top ile buluştuğunda topu çok iyi değerlendirebilme yeteneğine sahip. Çok hızlı ve fizik olarak güçlü olan bu futbolcu kendi pozisyonunu kendisi yaratmakta adeta uzman.
Fenerbahçe'nin Van Persie hariç çektiği yaratıcı forvet sıkıntısına ilaç olmakla kalmayıp, çift forvet oynatıldığında partnerine müthiş uyum sağlaycağından eminiz. Çünkü Doumbia, üstün forvet özellikleri ile birlikte aynı zamanda tekniksel yeteneği de üst boyutlarda olan bir oyuncu...



Şu an ÇSKA Moskova takımında kiralık(Roma) olarak forma giyen Seydou Doumbia, futbola ilk kez Inter'in alt yapısında başladı. Daha sonra Fildişi sahili takımlarından Toumadi takımına kiralanarak bu takımda yetenekerini gösterdi. Kariyerindeki ilk büyük çıkışını İsviçre'nin Young Boys takımına transfer olarak yaşadı ve burada ilk sezonunda 20 gol kaydetti. Daha sonraki sezon(2009) 30 gol kaydederek Gol krallığı ödülünü kazandı.

2010 yılında ÇSKA Mokova'ya transfer olan Doumbia, ilk maçına Spartak Moskova karşısında çıktı. Bu takımda ilk golünü ise UEFA Avrupa Ligi Playoff'unun birinci ayağında Famagusta karşısında atan oyuncu aynı maçta 7 dakika sonra bir gol daha attı. 

14 Eylül 2011'de Lille karşısında 2 gol atarak 2-2'lik eşitliği getiren oyuncu, Moskova'da da Trabzonspor'a karşı 2 gol attı fakat bu maçın Trabzon'daki rövanşında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Sonrasında transfer olduğu Roma takımında forma şansı bulamayan Doumbia tekrar eski takımı ÇSKA Moskova'ya tekrar kiralandı ve 10 maçta 5 gol kaydetti.


Seydou Doumbia Kimdir?
    Seydou Doumbia Fildişi Sahilili millî futbolcu. Rusya Premier Ligi ekiplerin'den ÇSKA Moskva'da forma giymektedir. 
    Doğum: 31 Aralık 1987 (28 yaşında), Abican, Fildişi Sahili
    Boy: 1,79 m
    Kilo: 77 kg
    Şu andaki takımları: Fildişi Sahili Millî Futbol Takımı (Forvet), AS Roma(Forvet)-- ÇSKA(Kirada)
    Kardeşleri: Ousmane Doumbia