Fenerbahçe'nin 4 Nisan'da başlayan Fener Ol projesi yönetimin beklentisinden çok daha iyi gidiyor... İlk etapta 25 bin farklı kişiden alınacak 20 TL üzerindeki yardımın prensip olarak UEFA'yı tatmin edeceği konuşuluyordu. Gelen bilgilere göre; ilk 1 haftalık süreçte 25 bin farklı kişi üç katından fazlasına katlanmış durumda. Fener Ol kampanyasına katılımda bulunan farklı kişi sayısı 80 bin kişiyi geçti.

UEFA'ya aylık bildirimi yapmaya hazırlanan Fenerbahçe yönetimi Fener Ol projesinde katedilen yolu anlatacak. Toplanan paranın miktarını, katılımcı sayısını, taraftarın ilgisini anlatacak. Gelen ilk bilgiler ise proje kapsamında neredeyse her gün UEFA ile yapılan görüşmelerin beklenenden çok daha etkinlik sağladığı yönünde. UEFA yetkilileri Mayıs ayı sonuna kadar kampanya kapsamında katılımcı sayısının 200-250 bin bandına ulaşabileceğine ikna olmuş durumda.

Beklenen para toplanırsa transferde şov var

Fener Ol kampanyasının bir başka önemli kısmı ise eğer verilen söz tutturulur ve -30 milyon Euro'luk hesap açığı yakalanırsa o zaman yaz transferinde Fenerbahçe herkesi hayretler içinde bırakacak transferler yapabilecek. Çünkü önünde "Ne sattığın kadar al", "ne AŞ'nin gelirinin yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde" kadro yapılanması problemi kalmayacak. Bu da Fenerbahçe'nin istediği kadar transer harcaması yapabilmesi anlamına gelecek.

200 milyon TL toplansa bile UEFA'ya yeter

Yönetimin asıl önceliği ise UEFA'yı ikna edebilecek kadar bir rakama ulaşmak. Gelen bilgiler ise kişi sayısı olarak Fenerbahçe, UEFA'nın beklentilerini çoktan aştı. Şimdi hedef rakam olarak 200 milyon TL barajının üzerine çıkmakta. 200 milyon TL barajının üzerine çıkılırsa, UEFA'nın insiyatif kullanarak Fenerbahçe'ye Avrupa Kupaları'ndan men cezası veremeyeceği ise gelen bilgiler arasında.



Kaynak:Fotospor