Süper Lig’de 25. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, evinde Kayserispor’u konuk etti. Ülker Stadı’ndaki karşılaşmayı Fenerbahçe 1-0 kazanarak iddiasını sürdürdü.

Fenerbahçe bu skorla birlikte puanını 59’a çıkardı. Sarı-lacivertli takım maç fazlasıyla Beşiktaş’ın 2 puan önünde liderliğini korudu. Kayserispor ise 23 puanda kaldı.

Sarı-lacivertlilerin golünü 53. dakikada Robin van Persie kaydetti. Fernandao 58. dakiakda bir penaltı kaçırdı.

ÜÇ KIRMIZI KART

Kayserispor’da Larrys Mabiala 43. dakikada çift sarı kartla oyun dışı bırakıldı. Ayrıca Kayserispor’da yedek kaleci Kayacan Erdoğan’a Fırat Aydınus direkt kırmızı kart gösterdi. Maç sonunda ise Sinan Bakış ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

PEREIRA’DAN ROTASYON

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, Kayserispor karşısında birkaç değişikliğe gitti. Bu hafta UEFA Avrupa Ligi’nde ve ligde zorlu maçlar oynayacak sarı-lacivertlilerde Portekizli çalıştırıcı Kayserispor mücadelesinde birkaç oyuncusunu dinlendirmeyi tercih etti.

vs-3252

Mehmet Topal yerine Michal Kadlec ön libero mevkisinde kendine yer buldu. Cezası sebebiyle Braga maçında oynamayan Diego Ribas ise Ozan Tufan yerine 11’de sahaya sürüldü.

Braga maçında sonradan oyuna giren Luis Nani bu sefer Pereira’nın ilk tercihi oldu. Robin van Persie’nin yerine de Fernandao’ya görev verildi.

“KALBİMİZ ANKARA, SENİNLEYİZ ANKARA”

Fenerbahçeli taraftarlar, Ankara’daki patlama nedeniyle “Kalbimiz Ankara, seninleyiz Ankara” şeklinde uzun süre bağırdı. Tribünlerdeki taraftarlar daha sonra “Vatan sana canım feda” ve “Ne Mutlu Türk’üm diyene” şeklindeki tezahüratlarla Ankara’daki patlama için sesini duyurmaya çalıştı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Braga deplasmanına gidecek olan Fenerbahçe, hafta sonu Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.