Geçen hafta Gençlerbirliği'ni tek golle geçen sarı-lacivertliler, haftaya 37 puanla 2. sırada girdi. Ligde son 10 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, devre arasına mutlu girmek istiyor.
Sahasında bu sezon henüz kaybetmeyen sarı-lacivertliler, Kadıköy'de en son 23 Şubat'ta Akhisar Belediyespor'a yenilmişti. Fenerbahçe o maçtan sonra sahasında oynadığı 14 lig maçında 11 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, rakiplerine galibiyet sevinci yaşatmadı.
Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Medicana Sivasspor ise haftaya 14 puanla 15. sırada girdi. Geçen hafta sahasında Kayserispor ile golsüz berabere kalan Sivas ekibi, bu sezon deplasmanda sadece Gençlerbirliği'ni yenebildi. Medicana Sivasspor'un bu sezon deplasmanda bir galibiyetinin yanı sıra 5 yenilgisi ve 2 beraberliği bulunuyor.
Fenerbahçe ile Medicana Sivasspor arasında saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak maçı, Fırat Aydınus yönetecek.

17 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Sarı-lacivertliler, oynadığı son 17 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.
Ligde 10, Avrupa'da 5, kupada da 2 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 11 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.
Sarı-lacivertliler en son Spor Toto Süper Lig'de 27 Eylül'de oynadığı Beşiktaş derbisini 3-2 kaybetmişti.

FENERBAHÇE'DE 4 EKSİK
Fenerbahçe'de 4 futbolcu Medicana Sivasspor maçında forma giyemeyecek.
Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Jose Fernandao ve Luis Nani, ilk yarının son haftasında takımlarını yalnız bırakacak. Sakatlıkları devam eden Alper Potuk ve Raul Meireles de Medicana Sivasspor maçında oynayamayacak.
Öte yandan sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Alper'in dışında 5 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Caner Erkin, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza ve Bruno Alves sarı kart görmeleri durumunda ligin 18. haftasındaki Eskişehirspor deplasmanında forma giyemeyecek.
21. RANDEVU
Fenerbahçe ile Medicana Sivasspor, yapacakları maçla Süper Lig'de 21. kez karşı karşıya gelecek.
Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 20 maçtan 13'ünü Fenerbahçe, 4'ünü Sivasspor kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı.