Fenerbahçe, pazar günü oynanacak olan Beşiktaş maçında kalesinde gol görmezse 52 yıl sonra oynadığı derbilerin hiçbirinde gol yememiş olacak ve tarihe geçecek.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynayacağı  Beşiktaş maçında kalesini gole kapatarak 52 yıl sonra bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

-59 SENE SONRA BİR İLK GELECEK-

Sarı-lacivertliler, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 3 derbi maçta da gol yemedi.  Fenerbahçe,  Beşiktaş'a da gol şansı tanımazsa 59 yıllık kendi lig tarihinde ikinci kez sezonu derbilerde gol yemeden bitirecek.

Fenerbahçe, bu sezon  Galatasaray'ı sahasında 2-0, deplasmanda ise 1-0 yenmiş,  Beşiktaş'la ise sezonun ilk yarısında 0-0 berabere kalmıştı.

-52 YIL ÖNCE BAŞARMIŞLARDI-

Fenerbahçe, 1963-1964 sezonunda  Türkiye'nin en üst düzey futbol ligini derbi maçlarda gol yemeden tamamlamayı başarmıştı.

Yugoslav teknik adam Miroslav Kokotovic yönetimindeki sarı-lacivertli takım,  Galatasaray'la oynadığı iki maçta da 0-0'lık beraberlikle sahadan ayrılmıştı.  Fenerbahçe,  Beşiktaş'ı o sezon deplasmanda 1-0 yenmiş, sahasında ise 0-0 berabere kalmıştı.

Sarı-lacivertliler, derbilerde gol yemediği 1963-1964 sezonunu şampiyon tamamlamıştı.

-beINSport