Fenerbahçe ile Celtic arasında yarın saat 20.00'de Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı, Belçika Futbol Federasyonu'ndan hakem Serge Gumienny yönetecek.

A Grubu'na sahasında Norveç'in Molde takımıyla oynadığı maçı 3-1 kaybederek başlayan sarı-lacivertliler, daha sonraki 4 karşılaşmasında ise iyi bir performans gösterdi. Bu 4 karşılaşmada ikişer galibiyet ve beraberlikle 8 puan toplayıp 2. sıraya yerleşen Fenerbahçe'ye yarın tur atlamak için 1 puan yeterli olacak.

Celtic'i konuk edecek sarı-lacivertlilerin en yakın takipçisi konumunda ise 2 puan gerisindeki Hollanda'nın Ajax ekibi bulunuyor.

Sahasında Fenerbahçe'yle ilk maçta 2-2 berabere kalan Celtic ise, son hafta Ajax'a sahasında yenilerek, tur umutlarını kaybetti. Grupta henüz galibiyetle tanışamayan tek takım olan İskoç ekibi, 3 yenilginin yanı sıra 2 beraberlik alarak 2 puanda kaldı.

Fenerbahçe'yi ilgilendiren grubun diğer maçında ise aynı saatte Hollanda'da Ajax ile Molde karşılaşacak.

- İhtimaller

Fenerbahçe, sahadan bir puanla ayrılması durumunda Hollanda'dan gelecek sonuca bakmadan grubu 2. sırada tamamlayarak, adını son 32 takımı arasına yazdıracak.

Sarı-lacivertliler, Celtic karşısında kaybetmesi durumunda ise bu sefer Hollanda'dan gelecek haberi bekleyecek. Fenerbahçe kaybeder, Ajax ise Molde'yi mağlup ederse sarı-lacivertliler için bu sezon Avrupa defteri kapanacak.

Fenerbahçe, Celtic'i yenmesi durumunda ise bu sefer liderlik için Hollanda'da Ajax'ın kazanmasını isteyecek. Sarı-lacivertliler kazanır, Molde'de Ajax'a yenilirse Fenerbahçe 2. tura grubunu 1. sırada bitirerek çıkacak ve kurada seribaşı olacak.

A Grubu'nda son maçlar öncesi puan durumu şöyle:

- Van Persie'nin durumu belirsiz

Fenerbahçe'de geçen hafta sakatlanan ve ligdeki Gaziantepspor maçının kadrosunda yer alamayan Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin durumu belirsizliğini koruyor.

Yaklaşık bir haftadır takımdan ayrı çalışan Hollandalı futbolcunun, Ajax karşısında kadroda olup olmayacağı yapılacak son antrenmandan sonra netlik kazanacak.

Sarı-lacivertlilerin dünkü antrenmanını yarıda bırakan Volkan Şen'in de durumu maç saati belli olacak. Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Raul Meireles, Celtic karşısında oynayamayacak.

- Kjaer ve Nani cezalı

Fenerbahçe'nin iki önemli oyuncusu Simon Kjaer ve Luis Nani, sarı kart cezaları nedeniyle Celtic karşısında forma giyemeyecek.

Norveç'te Molde karşısında gruplarda üçüncü kez sarı kart gören bu iki futbolcu, kritik maçta takımlarını yalnız bırakacak.

Fenerbahçe'nin Celtic karşısında muhtemel 11'i şöyle:

Fabiano, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım (Caner Erkin), Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Lazar Markovic, Diego Ribas, Jose Fernandao.

- Fernandao'nun gözü rekorda

Bu sezon Fenerbahçe'nin en golcü ismi olan Brezilyalı forvet Jose Fernandao, Celtic karşısında fileleri havalandırması durumunda sarı-lacivertli kulübün tarihine geçecek.

Şu anda kadar Fenerbahçe'nin grupta attığı 6 golün 4'üne imza atan ve toplamda bu sezon Avrupa kupalarında 6 gole ulaşan Fernandao, gözünü Dirk Kuyt'ın rekoruna dikti.

Fernandao, bir gol daha atması durumunda Kuyt'a ait (7 gol) Fenerbahçe formasıyla bir sezonda Avrupa kupalarında en fazla gol atan futbolcu unvanını egale edecek. Brezilyalı forvet iki gol bulması durumunda ise rekorun tek başına sahibi olacak.

- Bu sezon Avrupa'da 10. maç

Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarındaki 10. maçına çıkacak.

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk eşleşmesiyle başlayan ve rakibine elenen Fenerbahçe, daha sonra UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımını iki maçta da yenerek saf dışı bıraktı.

Gruptada 5 maç oynayan sarı-lacivertliler, bu sezon 9 kez sahaya çıktığı Avrupa kupalarında 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, İskoç takımlarıyla 4. kez karşılaşacak. Bu karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, bir galibiyet 2 beraberlik elde etti.