Sosyal medya hesaplarından Fenerbahçelilere sık sık mesaj veren Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan Adayı Ali Koç, yeni bir açıklama yayınladı. Ali Koç'un yayınladığı metinde şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili Fenerbahçeliler,

Her branşta şampiyonluk dileğiyle girdiğimiz 2018'in ilk günlerinde adaylığıma dair yapacağımız çalışmalarla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Bugüne kadar e-posta adresimiz, internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bizlere ulaşan değerli yorum ve eleştirilerinizi dinleme, değerlendirme ve yararlanma fırsatına sahip olduk.

Hukuki nedenlerden dolayı ulaşamadığımız üyelik bilgilerini bizlere ulaştıran üyelerimizin sayısı binleri aştı; artan bu ilgi ve destek bize güç veriyor.


Bu ay itibarıyla siz değerli üyelerimiz ve taraftarlarımızla temaslarımızın yoğunlaşacağını, bir araya geleceğimiz sürecin başladığını sizlere 'ilk ağızdan' paylaşmak istiyorum.

Bu süreçte amacımız, Fenerbahçemizin geleceği için elimizden geldiğince fazla üyemize ulaşmak, fikir alışverişinde bulunabilmek. Bu doğrultuda çevrenizdeki Fenerbahçelileri internet sitemizle buluşturmanız ve kendileriyle temasa geçmemizi sağlamanız bizim için çok önemli.

Her zaman ifade ettiğim gibi başarı ancak hep beraber çalışarak ve inanarak gerçekleşecek.

Fenerbahçeliyim diyen herkes için, hepimiz için, Fenerbahçe için harekete geçmenin tam zamanı şimdi...

Saygı, sevgi ve sonsuz teşekkürlerimle,

Ali Y. Koç"


Ali Koç, Fenerbahçe'nin Mayıs 2018'deki Seçimli Genel Kongre'de aday olacağını duyurmuştu. 13 yıldır başkanlığını yaptığı 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ederek adaylık için ilk adımı atan Ali Koç, bir süredir sosyal medya hesapları üzerinden Fenerbahçeli taraftar ve üyelere hitap ediyordu. 

ALİ KOÇ KİMDİR?

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını Harrow School'dan, Rica University’den mezun olarak ve Harvard University’de yüksek lisans yaparak tamamladı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mustafa Rahmi Koç’un en küçük oğlu olan Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticisidir. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir.

30 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Fenerbahçe olağan kongresinde, bir sonraki kongrede başkan adayı olacağını belirtmiştir.

22 Şubat 2016 tarihinde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine getirilen Ali Koç, aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyelerindendir.