ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko'da 7 yıllık inanılmaz bir serüvenin ardından Obradovic ile yollar ayrıldı.

Tecrübeli Koç, geçtiğimiz günlerde yönetime gönderdiği mektupla bu yıl takım çalıştırmak istemediğini belirtmişti. Zeljko Obradovic’in ayrılığı taraftarları da şoke etmiş ve yönetime bu doğrultuda inanılmaz ağır eleştiriler gelmişti. Sarı Lacivertli ekipte bu beklenmedik ayrılığın ardından adaylar da yeni yeni belli olmaya başladığı ifade edildi.

Akşam'da yer alan habere göre; Litvanya’dan ‘15min.lt’ sitesinde yer alan haberde; Fenerbahçe'nin halen Zalgiris’ten yılda 1 milyon euro alan ve pandemi nedeniyle bu rakamı yarıya düşürmesi istenen Jasikevicius’a yıllık 1.2 milyon ila 1.5 milyon euro arasında maaş teklif ettiği iddia edildi. 3 yıllık mukavele önerilen 44 yaşındaki koça ayrıca, takımın gelecek sezonki bütçesinin 20 milyon euro olacağını da belitiliyor.

Taraflar arasında sıkıntı olmadığı yine çıkan iddialar arasında.

Zalgiris ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetme hakkı bulunan Jasikevicius’u Fenerbahçe’ye yaklaştıran bir başka unsur, Obradovic ile birlikte Avrupa’nın en başarılı organizasyonlarından birini kuran genel menajer Maurizio Gherardini’nin varlığı. Önümüzdeki günlerde Jasikevicius’un resmen açıklanması bekleniyor. Obra’nın 1 yıllık ayrılık sonrası ne yapacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: Mynet Spor