Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk haricindeki hiçbir sonucu başarı olarak görmeyen Fenerbahçe başkanı Ali Koç yönetiminin kulübün mali yapısına rağmen ocak ayında kadroyu güçlendirecek hamleler yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Adı sarı lacivertlilerle anılan son isim ise Stuttgart'ın 21 yaşındaki orta sahası Orel Mangala oldu. Alman basınında çıkan haberlere göre Fenerbahçe, sezon başında da transfer listesinde yer alan oyuncu için ısrarcı olduğu iddia edildi.

SARI LACİVERTLİLER GELECEĞE YÖNELİK TRANSFER YAPMAK İSTİYOR

Damien Comolli'yi geleceğe yönelik genç oyuncuları transfer etmesi için görevlendiren Fenerbahçe'nin Mangala için uzun süredir girişimlerde bulunduğu haberdeki iddialar arasında yer aldı. Stuttgart ile 2023'e kadar sözleşmesi bulunan genç orta saha oyuncusunun bonservis maliyeti ise takımdan ayrılan oyunculardan gelen gelirle karşılanacak.

1 GOL VE 2 ASİSTİ VAR

Stuttgart'ın 2017 yazında Anderlecht'ten 1,8 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Mangala'nın bu sezon 15 maç oynadığı Bundesliga 2'de 1 gol ve 2 asisti bulunuyor. Belçika'nın tüm alt yaş milli takımlarında da oynayan 21 yaşındaki oyuncu; ön libero, merkez orta saha ve 10 numara bölgelerinde görev yapabilecek kapasitede. Tempolu oyunu ve teknik kapasitesiyle beğeni toplayan Mangala, Avrupa'nın gelecek vadeden yeteneklerinden biri olarak gösteriliyor.

STOPER REVİZYONU

Bu sezon stoper hattındaki futbolculardan istediği verimi alamayan Fenerbahçe, devre arasında stoper transferi yapmayı planlıyor. Zanka, Adil Rami, Serdar Aziz ve Sadık Çiftpınar'dan beklediği istikrarlı performansı bulamayan sarı lacivertli ekip transfer için girişimlere başladı. Fransa'da L'equipe'de de çıkan haberlere göre süre almadığı için mutsuz olan Adil Rami'nin gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fenerbahçe'nin Fransız oyuncudan bonservis talep etmeyeceği söyleniyor. Ersun Yanal'ın performansından memnun olmadığı Zanka'yı vazgeçilmez olarak görmediği belirtilirken Danimarkalı oyuncuya teklif gelmesi halinde satılabilecek. 

Kaynak: Asist Analiz