Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe devre arasını; limit aşımı, Simon Falette transferi ve sportif direktör Damien Comolli'nin istifasıyla geçirdi... Serie A ekibi Milan'dan Ricardo Rodroguez ile anlaşma sağlayan ancak TFF Sicil Kurulu'ndan haber bekleyen Sarı Lacivertli takım onayın gelmesiyle transferleri açıklamaya başladı.

Özel bankalarla yaptığı anlaşmayı TFF Sicil Kuruluna sunan ve gelen onayın ardından transfer çalışmalarına kaldığı yerden devam etme kararı olan Fenerbahçe'de; Falette'nin ardından yeni bir isimle daha sözleşme imzalandı.

Türk kaleci geleneğine sahip olan Sarı Lacivertli takım kaleci rotasyonuna yeni bir isim ekledi. Altay Bayındır, Harun Tekin, Berke Özer ve Erten Ersu gibi isimleri bünyesinde bulunduran Fenerbahçe, İzmir Amatör Lig ekiplerinden Buca Belediyespor'un 16 yaşındaki file bekçisi Ömer Türker'i renklerine bağladı.

Transferin ardından açıklamada bulunan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, "Buca Belediyesi olarak genç yetenekleri ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ömer'i de tebrik ederim. Gençlerimiz için var gücümüzle çalışacağız.'' ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Kılıç; ''Genç kaleci Ömer tüm gençlerimize örnek olacak. Kardeşimiz, ileride Milli Takım'da hatta Avrupa'da forma giyip göğsümüzü kabartacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Buca imzasını sadece futbolda değil, her alanda yetiştirdiğimiz sporcu ve sanatçılarla atacağız" şeklinde konuştu.

Takım antrenörü Ahmet Kayan, genç kalecinin takımdaki en azimli oyunculardan birisi olduğunu belirterek, "Ömer'i takımımıza aldığımızda ilk maçında 5 gol yemişti.Kaleci antrenörümüz ile birlikte Ömer'deki ışığı gördük ve üzerine titredik. Genç kardeşimiz de güvenimiz boşa çıkarmadı. Hiçbir idmanı kaçırmadı. Müthiş bir temposu yakaladı. Sonunda da başarı geldi... Kentimizi ve ilçemizi başarıyla temsil edeceğinden eminiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Asist Analiz