ABOUBAKAR TAM FENERBAHÇE'YE GÖRE

Göztepe maçının ardından Aykut Kocaman, yönetimle bir toplantı yaptı. Başarılı teknik adam, ‘Çok yönlü, hareketli ve hızlı’ hücum oyuncusu transferinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Bu tanıma uyan bir oyuncunun en kısa sürede aralarına katılması gerektiğini söyledi. Kocaman’ın bu tanımına tam olarak uyan isim Vincent Aboubakar.

Önemli olan Lorient 

Yönetim, Kamerunlu için girişimlere başlamıştı. Bu transfer için yapılan çalışmalar hızlandı. İdari menajer Hasan Çetinkaya ve bir yöneticinin, Aboubakar’ın haklarının yüzde 65’ini elinde tutan Lorient ile görüşmek için Fransa’ya gitmesi bekleniyor. Fransız ekibiyle anlaşma sağlanması halinde, Porto’yla orta yolun bulunması çok daha kolay olacak.

Uyum sorunu yaşamaz 

Aboubakar; sadece hızı, çabukluğu, kanatlar ve forvette oynayabilmesi gibi oyuncu özellikleriyle Fenerbahçe’nin iştahını kabartmıyor. Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş’ta kiralık olarak geçiren 25 yaşındaki futbolcu, hem ligi hem de İstanbul’u yakından tanıyor. Bu nedenle uyum sorunu yaşamayacak olması da önemli bir avantaj.

Aykut Kocaman’ın gözdesiydi

Vincent Aboubakar, ilk kez Aykut Kocaman’ın listesine girmiyor. Kamerunlu oyuncu, aynı Mathieu Valbuena gibi Kocaman’ın Fenerbahçe’deki ilk teknik direktörlük döneminde istediği isimlerden biriydi. Ancak o dönemde transfer gerçekleşmemişti. Yıllar sonra Valbuena’yla Fenerbahçe’de buluşan başarılı çalıştırıcı, Aboubakar’a da kavuşabilir.

FENERBAHÇE'DEN ORELLANA SÜRPRİZİ!

Bir süre önce İspanyol basını Fenerbahçe'nin Şilili kanat oyuncusu Fabian Orellana'yı gündemine aldığını yazmıştı. Valencia Kulübü'yle ilişkileri iyi olan FIFA menajeri Ahmet Bulut, bu transfer adına inisiyatif kullanıyor.  Birinci planda oyuncunun satın alma opsiyonu içinde olmak kaydıyla tüm haklarının alınması konusunda çalışma yapılıyor. Ancak Valencia, UEFA'nın mali fair play kuralları açısından sorun yaşadığı için oyuncuyu tüm haklarıyla satıp elden çıkarmayı istiyor. 

SOLDADO UEFA LİSTESİNDE!

Fenerbahçe, Vardar ile oynayacak maç için UEFA’ya listeyi 7 Ağustos’ta vermişti. O listede yer alan isimlerden Miroslav Stoch’un Slavia Prag’a transfer olmasının ardından 1 kişi ekleme hakkı doğdu. Aykut Kocaman, Giuliano ve Roberto Soldado arasında tercihini İspanyol golcüden yana kullandı. Forvet bölgesinde yaşanan kriz nedeniyle Kocaman’ın, Soldado’nun adının UEFA’ya bildirilmesini istediği belirtildi.

Çift idmanla hazırlanıyor 

Yıldız futbolcu, perşembe akşamı Vardar karşısında ilk kez Sarı-Lacivertli formayı giyebilir. Soldado, bu nedenle arkadaşlarının aksine çift idmanla hazırlıklarını sürdürüyor. Tecrübeli oyuncunun, Villarreal’in sezon öncesi çalışmalarına katıldığı için fazla eksiği yok. 32 yaşındaki golcü yine de Vardar ve Trabzonspor maçları öncesi tam olarak hazır olmak için sıkı bir şekilde çalışıyor. 

GOMEZ'DE SON PERDE!
 
Skrtel-Neustadter uyumsuzluğunun Göztepe maçında belirmesiyle Kanarya acilen transfere yöneldi. Gomez pazarlıklarında sona gelindi.
 
F.Bahçe, Süper Lig'de sezonun ilk maçında Göztepe ile 2-2 berabere kalırken Sevilla'ya satılan Simon Kjaer'in eksikliği hemen hissedildi. Yerine oynayan Neustadter'in sıradan bir performans sergilemesiyle savunmada bütün yük neredeyse Martin Skrtel'in üzerine bindi. Sarı-lacivertliler, transferde önceliği hücuma vermeyi düşünüyordu ancak Göztepe maçındaki kötü sinyaller üzerine rota hızlı bir şekilde Gustavo Gomez'e kırıldı. Milan'da forma bulamayan ve ayrılmak isteyen Paraguaylı oyuncu için pazarlıklarda da sona gelindi. 5 milyon euro bonservis bedeli olan 24 yaşındaki oyuncuyu F.Bahçe satın alma opsiyonuyla kiralamayı düşünüyor. 1.85 boyunda, sert oyunuyla tanınan stoper geçen sezon başında Lanus'tan Milan'a 8.5 milyon euro bonservis bedeliyle gelmişti. Kontratı 2021'de bitiyor.
 
EMRE MOR BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
 
Borussia Dortmund'un elden çıkarmaya hazırlandığı Emre Mor'un İnter'e transferine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak henüz resmi bir anlaşma gerçekleşmedi. Fenerbahçe'nin teklifi de hala masada. Kanarya, oyuncuyu 2+8 milyon euro bedelle satın alma opsiyonu formülüyle kiralamayı düşünüyor.