Bu sezon beklentilerinin oldukça uzağında kalan Fenerbahçe, yeni sezonun kadrosunu oluşturmak için çalışmalara şimdiden başladı.

Sezon başında yapılan transferlerin neredeyse hiçbirinden verim alamayan Sarı-Lacivertliler, gelecek yıl şampiyonluğu kazanmak için kadrosunu silbaştan oluşturmayı planlıyor.

Kanarya'nın scout ekibi, bu nedenle yoğun bir mesai harcarken bu akşam EURO 2020 Elemeleri'nde Avusturya - Polonya maçını takip edecek.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Ernst-Happel Stadı'nda saat 22.45'te başlayacak mücadelede Fenerbahçe'nin dışında pek çok Avrupa devi de tribünde olup yıldızları takibe alacak.

İtalya'dan İnter, İngiltere'den Arsenal ve Manchester United en dikkat çeken takımlar olurken İskoçya'dan Celtic, Almanya'dan ise Hoffenheim, Stuttgart, Köln, Eintracht Frankfurt, ve Hannover de bu maçta Fenerbahçe scout ekibi ile birlikte tribünde olacak.

Listesi hayli kabarık olan Sarı-Lacivertliler'in izleyeceği oyuncular şöyle:

Aleksandar Dragovic

28 yaşındaki futbolcu, stoper bölgesinde forma giyiyor.

2016-17 sezonun başında Dinamo Kiev'den Bayer Leverkusen'e 18 milyon pounda transfer olan Avusturyalı futbolcu, geçtiğimiz sezonu Leicester'da kiralık olarak geçirmişti.

Stefan Posch

Avusturyalı genç oyuncu stoper olarak görev yapıyor.

21 yaşındaki oyuncu, 2015-16'da Admira Wacker'dan Hoffenheim altyapısına transfer olmuş, burada ise geçtiğimiz sezon A takımda oynamaya başlamıştı.

Martin Hinteregger

26 yaşındaki Avusturyalı futbolcu, asıl mevkisi stoper olsa da sol bekte de forma giyiyor.

2016-17 sezonun başında Salzburg'dan 9 milyon Euro bonservisle Bundesliga ekibi Augsburg'a transfer olan Hinteregger, bu sezonu Eintracht Frankfurt'ta kiralık olarak geçiriyor.

Valentino Lazaro

Avusturya Milli Takımı'nın genç isimlerinden olan Lazaro, bu sezonun başında 6.5 milyon Euro bonservisle Salzburg'dan Hertha Berlin'in yolunu tuttu.

Orta sahanın sağında görev alan 22 yaşındaki futbolcu, sağ bekte de zaman zaman görev alıyor.

Sebastian Prödl

Bu sezonun devre arasında da Fenerbahçe'nin gündemine gelen Avsuturyalı stoper, 1.94'lük boyuyla dikkat çekiyor.

31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 2015-16 sezonundan bu yana İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford formasını terletiyor.

Damian Kadzior

Polonyalı futbolcu, sağ kanatta görev alırken 10 numara mevkisinde de zaman zaman oynuyor.

Bu sezonun başında Polonya ekibi Gornik Zabrze'den Dinamo Zagreb'e transfer olan Kadzior, bu sezon takımının Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile oynadığı iki maçta da sonradan oyuna girmişti.

Arkadiusz Reca

23 yaşındaki Polonyalı sol bek, kanatta da görev alıyor.

Reca, bu sezonun başında ülkesinin Wisla Plock takımından İtalya Serie A ekibi Atalanta'ya 4 milyon Euro bonservisle transfer olmuştu.

Grzegorz Krychowiak

Polonyalı ön libero, 2016-17 sezonunun başında Sevilla'dan PSG'ye 27.5 milyon Euro'ya transfer oldu.

29 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezonu West Bromwich'te, bu sezonu ise Lokotomotiv Moskova'da kiralık olarak geçiriyor.



Kaynak:Habertürk