Sarı- Lacivertliler ön eleme kabusu nedeniyle çok önemli bir ekonomik kazancı elinin tersiyle itti..

YAYIN GELİRLERİ DE VAR

Sadece sezon sezon UEFA'nın verdiği ayak bastı paralarına bakıldığında Fenerbahçe'nin toplam kaybı 64.1 milyon Euro'yu buluyor..

Buna reklam ve yayın gelirlerini de eklediğimizde Sarı-Lacivertliler'in toplam kaybı 130 milyon Euro'ya yaklaşıyor..

KRİZLE SAVAŞIYOR!

Ön elemede hüsran yaşadığı 6 sezonda gruplarda 'sıfır' bile çekse bu parayı kasasına indirecek olan Fenerbahçe, şimdi çok büyük bir ekonomik krizle baş etmeye çalışıyor..

EN FAZLA ELENEN TÜRK TAKIMI!

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde ön elemeyi en fazla geçemeyen Türk takımı konumunda. Ön eleme turlarında 8 kez başarısız olan Kanarya'yı, Beşiktaş 3, Trabzon 2, Galatasaray, Sivas ve Başakşehir ise birer kez elenerek takip etti..

Devler Ligi'ne 10 sezondur katılamayan Fenerbahçe, 2 defa da UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle organizasyonun dışında kaldı..

KASADAN 146 MİLYON EURO ÇIKTI

Son 10 sezonda 6 kez ön eleme oynayan ve hepsinde elenen Sarı- Lacivertliler ne yapsa olmuyor.. Bu 6 sezonda transfer için kulübün kasasından tam 146 milyon Euro çıktı. Ancak beklenen başarı gelmedi..

YILDIRIM GİTTİ YİNE OLMADI

Fenerbahçe yine bu 6 sezonda 4 kez teknik adam operasyonu yaptı. Hatta kısa süre önce 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemi sona erdi ve büyük bir destekle Ali Koç başkan seçildi. Fakat bu da yetmedi..

STOPER YOK, SLİMANİ TRİBÜNDE

Benfica önündeki hayal kırıklığında Koç'un da önemli bir payı var. Transferde adımlar çok geç atıldığı için iki maça da Alper forvette başladı. Stoper alınamadı, ismi bildirilemeyen Slimani tribünde oturdu..

ÇEKİNGEN FUTBOLUN SONUCU!

Başta Valbuena, Giuliano ve Ayew olmak üzere yıldızlar sorumluluk almadı. Teknik direktör Cocu da özellikle ilk maçtaki çekingen oyun planı ve değişikliklerde geç kalmasıyla yaşanan hüsranda rol oynadı..




Kaynak:Fotomaç