Basında yer alan habere göre; Beşiktaş maçında ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Alper Potuk ve Volkan Demirel'in savunmaları alınacak olan iki futbolcuya yönetim tarafından ağır para cezası uygulanacak. Asıl cezayı ise Aykut Kocaman kesecek. Alper de Volkan da bir süreliğine kadro dışı bırakılacak!

Fenerbahçe'de Beşiktaş'la oynanan kupa derbisinde oyundan atılan Alper Potuk ve kaptan Volkan Demirel'e büyük tepki var. Alper, sarı kartı olduğu halde Tolgay'ı itip düşürünce, 44'te ikinci sarıdan atıldı

Tecrübeli hoca inanılmaz sinirliydi. "Sahada kalıp da mücadele edenleri yürekten tebrik ediyorum" derken, Alper ve Volkan'a açıkça gönderme yaptı. Kocaman sözlerini, "Gerçek mücadelemizi sahaya yansıttığımızda bizi kimsenin yenemeyeceğini size hep söylemiştim" bu cümleyle sonlandırdı.

Volkan da adeta hakem Fırat Aydınus'a "beni oyundan at" diyerek davetiye çıkardı. Kartı olmasına rağmen itirazı abartınca 76'da oyun dışında kaldı. Teknik direktör Aykut Kocaman, maç sonu açıklamasında "Cezalarını vereceğim" dediği iki futbolcuyu soyunma odasında da hedef aldı.
.
Ancak Alper ve Volkan bu kadarla kurtulamayacak. Aykut Kocaman'ın sorumsuzluklarından dolayı hem Alper'e hem de Volkan'a 'kadro dışı' cezası vereceği, bunun süresini oyuncuların tavırlarına göre belirleyeceği bildirildi.

VOLKAN'A 50 BİN EURO CEZA 

Kulüp iç disiplini gereği 7 bin 500'er euro ceza kesilecek olan iki futbolcunun savunmaları alınacak. Alper 15-20 bin euro arası, kaptan Volkan'a ise 50 bine euro civarında bir ceza kesilmesinin beklendiği belirlendi. Kocaman'ın Alper ve kaptan Volkan için yönetime rapor yazıp ekstra ceza almalarını istediği öğrenildi.

BANA YAKIŞMADI

Volkan Demirel, derbide gördüğü kırmızı kartın kendisine yakışmadığını söyledi. Maçtan sonra takım arkadaşlarından özür dileyen kaptan, "Ne zaman konuşmaya kalksam hakem sert bir şekilde beni uyardı. Ben bu takımın kaptanıyım, tabii ki konuşacağım. Ama olaylar nerelere geldi. Yapmamam lazımdı, o kartları görmemem gerekirdi. Hiç yakışmadı bana" dedi. Kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş maçında oyundan atılan Volkan, bundan önceki son kırmızı kartını 12 Mayıs 2012'de Kadıköy'deki G.Saray derbisinde görmüştü.

Alper: Oyuna getirildim

Alper Potuk da gördüğü kırmızı karttan dolayı çok pişman olduğunu söylerken, oyuna getirildiğini savundu. Sarı-lacivertli futbolcu, "Ben orada Tolgay'ı engellemeye çalışıyordum Resmen oyuna getirildim" açıklamasını yaptı. Alper, twitter'dan bir özür mesajı yayımlarken, aşırı kazanma hırsının kurbanı olduğunu kaydetti.