Yeni sezona iddialı bir kadro ile giriş yapmak isteyen Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de transfer operasyonu hız kesmeden sürdürüyor.

Norveçli golcü Alexander Sörloth'un babasından gelen açıklama transfer için umutları artırdı.

Onyekuru'nun da Sarı Lacivertli takıma teklif edildiği ifade ediliyor.

İşte Fenerbahçe'de transferlerde son durum...

ROGER GUEDES: Brezilyalı kanat oyuncusunun, Çin'de formasını giydiği Shandong Taishan ile bu hafta kontratını feshedeceği iddia edilirken, Fenerbahçe'nin gelişmelere göre devreye girebileceği iddia ediliyor. Corinthians da ilgileniyor. 24 yaşında. Kanatların yanı sıra forvet ve forvet arkası oynayabilen tam bir joker. Kariyerinde Palmeiras, Taishan, Esporte Clube ve Atletico Mineiro'da 153 karşılaşmaya çıktı, 46 gol 19 asistlik performans sergiledi.

HENRY ONYEKURU: Monaco'nun kadroda düşünmediği kesinleşti. İlk hedef bonservisiyle satmak. Kanat oyuncusu arayan Fenerbahçe'ye de önerildiği öne sürüldü. Teknik direktör Vitor Pereira isterse temasa geçileceği belirtiliyor. 24 yaşında. Galatasaray'da oynadığı 2 sezonda 71 maçta 22 gol 12 asistlik performans sergiledi. Süratli ve kanattan içeriye kat edip direkt gole gidebiliyor. Ancak geçen sezon ikinci yarıda ortaya koyduğu performans soru işaretleri yarattı.

SÖRLOTH, MURIQI VE BENEDETTO: 3 forvetten Alexander Sörloth'ün ilk tercih olduğu iddia edilirken, kiralamak için Leipzig'in kararı bekleniyor. Kamp kadrosuna alındı ancak durumu hala belirsiz. Büyük olasılıkla gönderilecek. Ancak Leipzig, bonservisiyle satmaya öncelik veriyor. Trabzon da istiyor. Mainz ise yüksek maaşı nedeniyle vazgeçti...

Vedat Muriqi'de. Sarri'nin raporuna göre harekete geçilecek...

Dario Benedetto içinse Marsilya'ya teklif gönderildi, yanıt bekleniyor.

Öte yandan Alexander Sörloth'un babası Goran Sörloth, Norveç'in Dagbladet gazetesine konuştu. Baba Sörloth, oğlunun Fenerbahçe'ye transferine sıcak baktıklarını ancak ikna edilmesi gereken kulübün RB Leipzig olduğunu belirtti.

ALEIX VIDAL:  La Liga ekibi Sevilla ile sözleşmesi sona erdi. Bonservisi elinde. Gökhan Gönül'ün gitmesinin ardından Sangare'ye alternatif olarak gündemde. 2+1 yıllık sözleşme teklif edildiği iddia ediliyor. Barcelona altyapısında yetişti. Katalan ekibinde 51 maçta 4 gol 11 asist üreten 31 yaşındaki bek, asıl patlamayı ise Sevilla'da (87 maç/6 gol/15 asist) yaptı. Sağ bekin yanı sıra iki kanatta da görev yapabiliyor.

Kaynak: Fotomaç