Fenerbahçe geride kalan 25 haftada 32 farklı oyuncu kullandı. Maç kadrosuna giren ama oynamayan 8 oyuncu da listeye eklendiğinde bu rakam 40’ı buluyor. 25 maçın 25’inde de kadroda olan tek isim sezon sonunda veda edilecek Roman. Eljif ile Hasan Ali ise 23’er maçla sahada en fazla kalan isimlerdi. En çok süre alan ise 2070 dakikayla yine Hasan Ali. 
En ilginci ise Fenerbahçe’nin bu sezon 6 galibiyetin tamamını gören hiç oyuncu olmadı. Bu sezon F.Bahçe formasıyla Mehmet Topal ve Hasan Ali 5’er galibiyet, Soldado Skrtel, Isla ve Volkan ise 4’er galibiyet gördü.

Fenerbahçe, Jailson ile sadece 1 kez kazandı

Ersun Yanal’ın gelecek sezon kadroda görmek istemediği isimlerden birisi olan Jailson’un ilginç bir istatistiği dikkat çekiyor... Fenerbahçe bu sezon Brezilyalı ön liberonun 90 dakika oynadığı maçlardan sadece Konyaspor’u yenebildi. Jailson’un gördüğü diğer galibiyet ise son 20 dakika oynadığı ve gol attığı Göztepe maçındaki 2-0’lık galibiyetti. Sarı-lacivertliler; Jailson’un 11’de başladığı 11 maçta 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Sivasspor'un deplasman istatistiği Fenerbahçe'yi korkutuyor

Fenerbahçe hafta sonunda Sivasspor’u konuk edecek... rakibin teknik direktörü Hakan Keleş, ''İstanbul deplasmanlarını seviyoruz'' diyerek sarı-lacivertli ekibe meydan okurken ilginç bir istatistik dikkat çekti.

Sivasspor bu sezon İstanbul’da, Beşiktaş’ı 2-1, Başakşehir’i 1-0 ve Kasımpaşa’yı da 3-1 yenerken sadece Galatasaray’a 4-2 yenildi. Sivasspor, Beşiktaş’ı Vodafone Park’ta 50’nci maçta yenen 2’nci takım olmuştu. Sivasspor ayrıca Başakşehir’i bu sezon sahasında yenen tek takım.

Fenerbahçe alt yapı takımları derbilerde hayal kırıklığı yarattı

Fenerbahçe’de sürekli alt yapıdan bahsediliyor ama Beşiktaş derbisinin oynadığı hafta sonunda sarı-lacivertlilerin U-14, U-15 ve U-16 takımları Beşiktaş’la karşılaşmıştı. Fenerbahçe’nin gençleri U-14’te 2-1, U-15 ve U-16’da ise 1-0 yenilmişti. Pazar günü Fenerbahçe’nin alt yapı takımları Galatasaray’la karşılaştı. U-14’te 4-2, U-15’te 2-1 ve U-16’da ise 3-2’lik skorlarla Fenerbahçe’nin alt yapı takımları 3 derbiyi de kaybetti.



Kaynak:Fotospor