Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de Mesut Özil, Osayi ve Atilla Slazai'nin ardından İrfan Can Kahveci için de girişimlerini sürdürüyor. Sarı Lacivertli kulüpte transferlerin yanı sıra takımdan ayrılacak isimler üzerinde de yoğun mesai harcanıyor.

Bu sezon transfer dönemlerinde adeta şov yapan Fenerbahçe'de kadro bir hayli şişmiş durumda. Yaz ve ara transferde toplam 21 yeni ismi renklerine bağlayan Sarı Lacivertli takımda kadro altyapıdan gelen oyuncular hariç 29 kişiye çıktı.

Bu nedenle Fenerbahçe, transfer dönemi kapanmadan bazı oyuncularla yolları ayırmayı hedefliyor.

Fenerbahçe'deki durumu yılan hikayesine dönen ve sportif direktör Emre Belözoğlu'nun da açıklamalarının ardından Sarı Lacivertli kulüp ile sözleşme uzatmayacağı ortaya çıkan Ömer Faruk Beyaz'ın yeni takımının belli olduğu iddia edilmişti.

17 yaşındaki oyuncunun temsilciliğini yaptığı belirtilen Mehmet Eser, Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart ile 4 yıllık anlaşma sağladıklarını belirtmişti.

GazeteFutbol'a özel açıklamalarda bulunan Mehmet Eser, transferin bittiğini dile getirirken Schalke, Borussia Dortmund, Hoffenheim, Barcelona ve Manchester United gibi birçok önemli takımı reddettiklerini dile getirmişti.

Transfere ilişkin konuşan Mehmet Eser şu açıklamayı yapmıştı;

"Kulüplerin gelecek yılları nasıl planladıkları ve Ömer Faruk Beyaz'ın pozisyonundaki oyuncuların durumunu bilmek benim için önemliydi. İspanya veya İngiltere'den en iyi kulüpler, onun için çok üst düzey. Burada para kesinlikle onun yaşında önem teşkil etmiyor"

Mehmet Eser yaptığı açıklada Ömer Faruk Beyaz'ın Almanya'ya taşınma hazırlıklarına başladığını duyurdu.

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana kadroya alınmayan Faslı futbolcu Nabil Dirar da takımdan ayrıldı.. Dirar'ın Belçika ekibi Club Brugge'e transfer olduğu resmen açıklandı.

Dirar, Fenerbahçe formasıyla Süper Lig'de son maçını 25 Temmuz 2020 tarihinde Çaykur Rizespor'a karşı oynamıştı. Faslı oyuncu Fenerbahçe'ye 2017 yılında Monaco'dan 3.6 milyon Euro bonservis bedeliyle imza atmış ve sarı lacivertli formayla çıktığı 89 maçta 8 gol 12 asistlik performans sergilemişti.

Sarı Lacivertli kulüpte, transferin kapanmasına sayılı günler kala İngiltere'den sürpriz bir teklif aldı. Bu sezon performansıyla alkış alan Ozan Tufan için West Bromwich, masaya 7 milyon euro ile oturduğu iddia edildi.

Ancak yönetim, hem şampiyonluk yolunda takımın en önemli isimlerinden biri olması hem de teklifin düşük bulunması nedeniyle İngiliz ekibine olumsuz yanıt verdiği de çıkan haberler arasındaydı.

Fenerbahçe, bu yaz oynanacak EURO 2020'yi de düşünerek Ozan'ı takımda tutmak istiyor. Yönetim, yıldız futbolcunun dev turnuvada sergileyeceği performansla piyasasını artıracağına inanıyor. Hedef, EURO 2020 sonrası Ozan Tufan'ı 15 milyon euroya satmak.

Fenerbahçe, geçen sezon Eljif Elmas'ı 16 milyon euroya Napoli'ye, bu sezon ise Vedat Muriqi'i 18.5 milyon euroya Lazio'ya göndererek toplam 307 milyon TL gelir elde etmişti.

Geçtiğimiz günlerde nükseden talihsiz sakatlığı sebebiyle İstanbul'dan ayrılan Diego Perotti, ameliyat olduktan sonra tekrar Türkiye'ye geldi. Arjantinli yıldızın yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalması ve sarı lacivertli ekibin de bu sebeple sözleşmesini feshetmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'ye sezon başında katılan Lemos ile de yollar ayrılacak. İstenilen performans düzeyine çıkamayan Mauricio Lemos'un Macar stoper Atilla Slazai'nin transfer edilmesinin ardından üstü çizildi.

Lemos'un ise kiralık olarak Celta Vigo, Deportivo Alaves ya da Eibar'a transfer olabileceği öne sürülüyor.

Sarı Lacivertli ekip, ara transfer döneminin son günlerinde Kemal Ademi ve Papiss Cisse gibi isimler ile yollarını ayırarak kadrosuna yeni bir forvet katmayı planlıyor.. Ademi için Süper Lig'den Kayserispor ve MKE Ankaragücü'nün ilgisi olduğu iddia edilirken, Papiss Cisse'nin ismi ise ligin flaş takımı Fatih Karagümrük ile anılmış ve kulüp başkanı Süleyman Hurma'dan konuya ilişkin açıklama gelmişti.

Cisse ile ilgilendikleri yönündeki iddiaları yalanlayan Süleyman Hurma şu ifadeleri kullanmıştı;

"Hayır öyle bir ilgimiz yok. Çünkü Cisse'yi Fenerbahçe zaten yeni transfer etti ve kullandığı bir oyuncu. Dolayısıyla bizim onu istemek gibi bir düşüncemiz de duygumuz da olmadı"

Kaynak: Fotomaç