Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de önümüzdeki sezonun transfer çalışmaları devam ederken, Sarı Lacivertli takımda yolların ayrılması beklenen oyuncularda belli olmaya başladı.

Sabah'ta yer alan habere göre; yeni teknik direktör konusunda Alman veya Portekiz modeli isteyen Fenerbahçe, transferde de Portekiz pazarına gözünü dikti.

Sarı Lacivertli takım geçen sezon sakatlığı nedeniyle çok az forma şansı bulan Diego Perotti'nin yerine Braga'nın 27 yaşındaki kanat oyuncusu Fabio Martins'i renklerine bağlamak istediği iddia edilirken, Fenerbahçe'nin yabancı sınırı nedeniyle 9 oyuncusuyla yollarını ayırması bekleniyor.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon kiralamak istediği Fabio Martins'i yeniden gündemine aldı. Sarı LAcivertli takım, sezonu Suudi Arabistan takımı Al Shabab'da geçiren 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu için kulübü Braga ile temasa geçtiği öne sürülüyor. Fenerbahçe stoper, santrfor ve bek arayışında da Portekiz pazarına gözünü dikmiş durumda.

Perotti'nin sakatlığı nedeniyle boşalan sol açık bölgesine düşünülen Fabio Martins, Al Shabab'da 23 maçta forma giyerken, 7 gol 3 asistlik performans sergiledi.

Martins bir önceki sezon ise Portekiz'de 29 mücadelede 12 gol 6 asist ile takımına katkı sağlamıştı.

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç'un seçimi kazanması ve yeni sezonda da takımın başına Portekizli bir teknik adamın gelmesi durumunda Martins'in uyum sorunu çekmeyeceği düşünülüyor. Sarı Lacivertli kulübün, Portekiz Ligi'nden başka isimlerle de temas kurduğu ve stoper, santrfor ile bek mevkileri için yabancı alternatiflerle çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olarak gösterilen Martins, sol kanadın yanı sıra sağ kanat ve forvet arkasında da görev yapabiliyor.

Öte yandan Fenerbahçe, TFF'nin, yabancı kararını yeniden gözden geçireceğini açıklamasının ardından beklemeye geçerken önlemlerini de alıyor. Kadrosunda kiralıklarla birlikte toplam 17 yabancısı bulunan Sarı Lacivertli ekip bunların en az 8'i ile yollarını ayırmayı hedefliyor.

Zanka, Dirar, Frey ve Ademi kadroda düşünülmezken, Lemos'un Çaykur Rizespor'a kiralık gitmeye hazırlandığı ifade ediliyor.

Samatta, Thiam, Perotti, Novak gibi isimlerle de yolların ayrılması planlanıyor. Böylelikle yeni transferler ve yabancı kuralıyla ilgili rahatlama sağlanmış olacak.

Kaynak: NTV Spor