Fenerbahçe’de kaleci arayışı tüm hızıyla devam ediyor. Sarı-lacivertli teknik heyet ve yönetimin planı; kaptan Volkan Demirel’in artık ikinci kaleci olarak takımda kalması yönünde. Tam 15 yıldır Fenerbahçe forması giyen ve sözleşmesi sona eren Volkan ile yapılan görüşmede 2+1 yıllık prensip anlaşmasına varılmıştı. Üç yıl daha sarı-lacivertli takımda kalmayı hedefleyen 35 yaşındaki file bekçisi için uzun süredir ikinci kaleci olmasına yönelik bir plan bulunsa da Volkan formayı kapmayı bilmişti.
 
Ancak yeni sezonda bu durum büyük ihtimalle değişecek. Bunun için de sarı-lacivertliler üst düzey birçok kaleciyle temas kurdu. Bu isimlerin başında ise David Ospina geliyor. Arsenal forması giyen Kolombiyalı file bekçisinin kulübeyle sözleşmesi devam ediyor. 


İngiliz ekibi, Ospina için son olarak 4 milyon euroya indi. Ospina da 3 milyon euro garanti kontrat talep ediyor. Maç başı ücretler ve primler eklendiğinde başarılı kaleci için yaklaşık 15 milyon euro gibi ciddi bir maliyet ortaya çıkıyor. Bu nedenle tecrübeli file bekçisinin transferi kolay gözükmüyor.
 
Sözleşmesi sürüyor

Ospina’nın yüksek maliyeti yüzünden alternatif arayışına giren sarı-lacivertliler, Malaga forması giyen Carlos Kameni ile temas kurdu. İspanyol kulübüyle 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan 33 yaşındaki kalecinin kiralanması düşünülüyor. Transfer için Malaga ile görüşmeler devam ediyor. Kaleye hangi ismin transfer edileceği henüz belli olmasa da yönetim ve teknik heyet planlarını Volkan Demirel’in ikinci kaleci olması üzerine yapıyor. 

Kaynak: Skorer