UEFA Avrupa Ligi'nde Molde'yi ağırlayacak Fenerbahçe, ilk kez bir Norveç takımıyla karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Perşembe günü ilk maçında Norveç'in Molde takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında 195. sınavına çıkacak.

Farklı kulvarlarda bugüne dek çıktığı 194 maçın 69'unu kazanan sarı-lacivertli ekip, 87 maçı yitirdi, 38 karşılaşmada da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 241 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 297 gol gördü.

İlk kez Norveç ekibiyle oynayacak

Fenerbahçe Avrupa kupalarında ilk kez bir Norveç temsilcisiyle karşılaşacak.

Avrupa arenasında bugüne dek 31 ülkeden 82 farklı takımla eşleşen sarı-lacivertliler, Norveç ekibine karşı ilk kez mücadele edecek. Norveç'in Molde ekibi, Fenerbahçe'nin Avrupa'da karşılaşacağı 32. ülke takımı olacak.

Kupalarda en çok (9 kez) İngiliz ekiplerle eşleşen Fenerbahçe, 8'er kez Fransa, İtalya ve Hollanda, 7 kez de Macaristan takımlarıyla karşılaştı.

Alman takımlarıyla 6, Çek Cumhuriyeti, İspanya ve Romanya ekipleriyle beşer, Portekiz temsilcileriyle 4, Ukrayna, Yunanistan ile İsveç takımlarıyla da üçer kez eşleşen "Sarı Kanaryalar", Belçika, Polonya, Bulgaristan, Avusturya, Rusya ve Yunanistan takımlarıyla ikişer kez, Faroe Adaları, Danimarka, Moldova, Sırbistan, Belarus, Kıbrıs Rum Kesimi, İskoçya, Kuzey İrlanda, Lüksemburg, Arnavutluk, İsrail ve Azerbaycan ekipleriyle ise birer kez rakip oldu.