Fenerbahçe, son lig maçında taraftarı önünde Kayserispor'a da mağlup olarak 3'te sıfır çekince, Phillip Cocu olağanüstü durum ilan etti. Hollandalı çalıştırıcı, 4 gün boyunca oyuncularına ağır yüklemeler yaptı. Takımın temel sorununun "hız" olduğu tespitinde bulunan Cocu, günde çift idmanla futbolcularının adeta pestilini çıkardı. Cocu bu idmanlarda; 10 metre sprint ve sürat, 30 metre sprint ve sürat, dikey sıçrama ve yatay sıçrama testleri uygulattı.

DEVAM SAĞLIYOR

"Çabuk Kuvvet Çalışmaları" denen bu idmanlar sayesinde, takımın hızlanmasının sağlanması hedefleniyor. Bu antrenmanlar hızı artırdığı gibi bunun uzun süre korunmasını da sağlıyor. Böylece verim yükselirken, maç esnasında organizma yüksek oksijen borçlanmasına maruz kalmıyor, ayrıca kanda laktik asit ortamı oluşmuyor. Süratte dayanıklılığın önemli olduğuna inanan Phillip Cocu'nun hedeflerinden biri de oyuncularının 'verimli sprint' sayısını arttırmak.

REYES'E ÖZEL GÖREV

Phillip Cocu, yeni transfer Diego Reyes'i ayağının tozuyla Kayserispor maçının ilk 11'inde sahaya sürmüş, Meksikalı stoper kötü bir performans sergilemişti. Üstelik Reyes, ön libero olarak görev yapmıştı. Hatasından dönen Cocu, Reyes'i stoper için hazırlamaya başladı. Hollandalı teknik direktör, savunmadan hücuma top çıkarma sıkıntısını Diego Reyes'le çözmeyi hedefliyor. 25 yaşındaki oyuncunun, Atiker Konyaspor maçıyla birlikte defanstaki yerini alması bekleniyor.

'PATRON COCU'

Hakkında, peş peşe yenilgilerle kredisinin azaldığına yönelik haberler ve yorumlar çıkan Phillip Cocu'ya, sarı-lacivertli yönetimden yine tam destek geldi. Kulübün resmi twitter hesabından idman resmi paylaşılırken, "Bizim takım" ibaresi yer aldı. Hemen altındaysa "Patron" yazısıyla Cocu'nun fotoğrafına yer verildi. Cocu ile ilgili herhangi bir olumsuz kararı olmayan yönetim, bu paylaşım ile bir kez daha Hollandalı teknik direktörün görevini yapmaya devam edeceğinin mesajını vermiş oldu..

3 GÜN İZİN

Kanarya, dün tek çalıştırma gerçekleştirdi ancak tempo düşmedi. Sabah yapılan idmanda dar alanda pas çalışan sarı-lacivertli oyuncular, ardından hücuma yönelik yapılan kanat organizasyonları ve şut çalışması yaptı. Antrenman, ikinci bölümde yapılan ve çeşitli parkurlardan oluşan teknik ve dayanıklılığa yönelik çalışmalarla noktalandı. Cocu, tüm takıma 3 gün izin verdi.



Kaynak:Fotomaç