Uzun süredir sakat olan futbolcuların takıma dönmesiyle 4 Ocak'taki Kasımpaşa maçına tam kadro çıkmayı amaçlıyan Sarı-lacivertli ekip, Ozan Tufan'ın ardından üç futbolcunun daha Covid-19'a yakalanması Fenerbahçe kulübünde büyük endişeye yol açtı.. 

Takımda bir 'Covid-19 bulaşma zinciri' oluşmasından endişe eden Fenerbahçeli kurmaylar, tüm oyunculara, teknik heyete ve personele her gün test yaptırarak, oluşması muhtemel bir zinciri erken teşhisle önüne geçmek istiyor. Sarı lacivertli kulüpte bu nedenle çok sıkı tedbirler alınması kararına varıldı.

Öncelikle tüm teknik heyete ve Samandıra Tesisleri'nde görev yapan tüm personele sürekli maske takma zorunluluğu getirildi. Artık tesislerde futbolcular haricinde kimse maskesiz dolaşamayacak. Ayrıca tüm futbolcular, teknik ekip ve personelden özel yaşamlarına eskisinden daha fazla dikkat etmeleri istendi..

Ayrıca her futbolcu ve görevlilere, "Nerede ve kimlerle olursanız olun, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyun" denildi. 

Bu arada birkaç gün içinde 4 oyuncuda birden Covid-19 çıkmasının nedenleri de koronavirüsün önüne geçmek için detaylıca araştırılıyor. Daha önce Covid-19 geçiren ve kanında antikor bulunduğu gerekçesiyle, "Bana artık bir şey olmaz" diye düşünen bazı isimlerin maske ve sosyal mesafe kuralını daha az önemsemesinin virüsü tesislere soktuğundan endişe ediliyor. Hürriyet'in haberine göre Samandıra Tesisleri'ne giren virüsün, Başakşehir maçında yaşanan toplu gol sevinçleri sırasında bulaşmış olabileceğinden de şüphe duyuluyor. Takımda başka Covid-19 vakalarına rastlanmasına denk gelinirse toplu gol sevinçlerinin yasaklanması gündeme taşınacak...

Kaynak: Fotomaç