Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'ye transfer olduğu ilk günden itibaren Sarı Lacivertli taraftarların büyük beklenti içerisine girdiği Diego Rossi, ilk 2 maçında adeta yokları oynamıştı. 

Sivasspor mücadelesi ile Sarı Lacivertli formayı sırtına geçiren Rossi, Fenerbahçe kariyerindeki tek 90 dakika olan bu maçta skora katkı sağlayamadı.

Daha sonra forma giydiği Başakşehir mücadelesinde de gole katkı veremeyen Uruguaylı devre arasında Pelkas'ın yerine oyuna dahil olmuştu.

Giresunspor maçında ilk 11'de başlayan Diego Rossi, ilk skor katkısını da bu maçta yaptı. Ferdi Kadıoğlu'nun henüz ikinci dakikada ağları havalandırdığı golde Rossi, ortayı açan isimdi. Genç futbolcu daha sonra 60. dakikada yerini Mergim Berisha'ya bırakmıştı.

Fenerbahçe forması ile 4. maçına Hatayspor karşısında çıkan Diego Rossi, ilk golünü de bu maçta attı. Uruguaylı, Enner Valencia'nın ortasını harika bir şekilde gole çevirmişti. Rossi daha sonra 86. dakikada yerini Pelkas'a bırakmıştı.

Son olarak Kasımpaşa maçında takımını sırtlayan isimlerden birisi olan Diego Rossi, Mergim Berisha ve Luiz Gustavo'nun attığı gollerde asisti yapan isimdi.

Rossi, bu karşılaşmada da 90 dakikayı tamamlayamadı ve 67. dakikada yerini Mert Hakan Yandaş'a bıraktı.

2018'in ocak ayında Los Angeles FC'ye transfer olan Diego Rossi, yeni takımıyla çıktığı ilk 5 maçında adeta şov yaptı. Uruguaylı, 1-0 sona eren ilk maçında takımına galibiyeti getiren golü atarken, ikinci maçında ise 2 gol 1 asistlik performans ortaya koydu.

Rossi, Los angeles FC ile çıktığı ilk 5 karşılaşmada takımına 4 gol 2 asistlik katkı sağladı.

Öte yandan sezon başında Fenerbahçe'ye kiralık olarak imza atan Diego Rossi, 18 milyon Euro'luk piyasa değeri ile Spor Toto Süper Lig'in en değerli 3. ismi durumunda.

Rossi'nin önünde 20 milyon Euro ile Beşiktaş forması giyen Miralem Pjanic ve 19 milyon Euro'luk değeri ile Trebzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır yer alıyor.

Kaynak: Fotomaç