Süper Lig'in 24. haftasında ezeli rakibi Galatasaray'a sahasında 1-0 mağlup olan Fenerbahçe bu karşılaşmanın ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e uzatmalarda yenilerek, Türkiye Kupası'na da veda etmişti.

Sarı Lacivertli takımın ilk hedefi Süper Lig şampiyonluğu olsa da bu sezon bekleneni veremeyen ve Başakşehir karşısında alınan mağlubiyet, takımın kötü oyununun ardından teknik direktör Erol Bulut taraftarın tepkisini çekti.

Ayrıca ligde Galatasaray ve Beşiktaş ile aynı puana sahip olunsa da Bulut'un geleceği kamuoyunda tekrar tartışılmaya açıldı.

Özellikle Fenerbahçeli taraftarlar maçın ardından takımın teknik adamına yönelik sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu.

Sarı Lacivertli kulübün gündeminde ayrılıkla ilgili bir konu bulunmadığı ifade edildi.Teknik heyetle yola devam edecek yönetim en önemli hedef olan şampiyonluk yolunda ilerlemeye çalışacak.

Teknik adam değişikliğine yönelik beklenti daha önce de gündeme gelmişti. Ligde kazanılan Başakşehir maçı öncesi zor durumda olan Sarı Lacivertli kulüpte yönetim Erol Bulut'un arkasında durmuştu. Bu maç sonrası ciddi bir çıkış yakalayan takım liderliğe kadar yükselmişti.

Takvim'de yer alan habere göre; Her şeye rağmen bu sezon çifte kupa hedefleyen Fenerbahçe, Başakşehir'e elenince Sarı Lacivertli başkan Ali Koç, Erol Bulut ile kritik bir zirve gerçekleştirdi.

Zirveye Futboldan Sorumlu Yönetici Selahattin Baki ve Sportif Direktör Emre Belözoğlu'n da katıldığı belirtilirken, Koç'un toplantıda Bulut'a yapılan eleştirelere sert tepki gösterdiği ifade edildi.

Ali Koç toplantıda Erol Bulut'a özellikle oyuncu performansları üzerinden eleştireler yaparken, "Büyük yatırımlar yaptık ama karşılığını alamıyoruz. Daha iyi oynamalıyız" dediği iddia edildi.

Toplantıda takımın çok defansif oynatıldığı ve Mesut Özil'in çok geriden top aldığının da üstü çizildi.

Fenerbahçe'de Erol Bulut'un performansına rağmen şu an hoca değişikliğinin gündem de bulunmadığı da beliritiliyor.

Öte yandan, Pelkas ve Gustavo'nun yanısıra İrfan Can Kahveci'nin de iyileşmesi sonrası takımın ideal düzenine kavuşacağı ifade edildi. Bu nedenle Göztepe maçıyla birlikte bu isimlerin takımda yer alması bekleniyor. Devamında da oyunun toparlanması hedefleniyor.

Kupa maçında ortaya çıkan en önemli sıkıntılardan biri de futbolcuların maç içinde kulübeye dönüp bir şeyler anlatması oldu. Benzer şekilde oyuncular saha içinde de birçok pozisyonda anlaşamadı. Bu durum daha önce birkaç kez yaşanan sorunun devam ettiğini gösterdi.

Süper Lig'de ilk devre tamamlanmasına rağmen takımın hala gerçek anlamda sisteminin oturmadığı ve oyuncuların da saha içinde taktiksel açıdan farklı hareket ettiği gözlendi. Hem teknik heyet hem de yönetim saha içinde oluşan panik havasına çözüm arıyor.

Başakşehir mağlubiyetiyle sadece Türkiye Kupası defteri kapanmadı, 120 dakikalık bir performans ortaya koyan oyuncuların ciddi şekilde yıprandığı ortaya çıktı. Maçın büyük bölümünü 10 kişi oynayan Sarı Lacivertli takımda fiziksel açıdan ciddi şekilde yorgunluk belirtileri başladı.

Karşılaşmanın sonunda büyük üzüntü yaşayan futbolcular aşırı yorgunluktan da şikayet ettiği öne sürülürken Fatih Karagümrük maçı öncesi takımın dinlenmeye yönelik bir program uygulayacağı ifade edildi.

Kaynak: Fotomaç