Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de takıma yapılan yeni takviyelerle her mevkide alternatifli bir kadro kuruldu ve Sarı Lacivertli kılüp ara transfer dönemine de damga vurmayı başardı.

Dünya futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yaratıcı oyunculardan olan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in kadroya dahil olmasıyla hücum gücü farklı bir seviyeye çıktı.

Bunun dışında Perotti'nin sakatlığı sonrası bu bölge içinde Osayi Samuel transfer edildi. Çizgide oldukça etkili bir performans sergileyen genç futbolcunun Fenerbahçe'deki sorununa da çözüm olması bekleniyor. Ancak Samuel transferi öncesi Thiam'ın bu bölgede etkili bir performansı söz konusu.

Samatta'nın iyileşmesiyle kanatlara geçen Thiam burada beklenenden de iyi bir performans sergileyince kafaları da karıştırdı.

Sarı Lacivertli takımın orta saha ve kanatlarda çok alternatifli güçlü bir kadrosu oldu.

Bu bölgelerde yer alan beş forma için kadroda önemli isimler bulunuyor.

Hazır olduğunda Mesut, Gustavo ve Ozan'ın yerleri orta sahada garanti gibi görünüyor. Kanatlar içinse Valencia, Osayi Samuel, Pelkas, Thiam forma rekabeti içinde...

Bu sezonki transferler içinde en çok dikkat çeken isimlerden biri Pelkas oldu.

Yunan futbolcu beklentilerin üzerinde bir performans gösteriyor.

Yıldız futbolcu Mesut Özil de takımda en beğendiği oyuncunun Pelkas olduğunu belirtmişti.

Artık oyunu hücum bölgesinde daha güçlü oynatmak isteyen teknik heyet iki yaratıcı oyuncu Mesut ve Pelkas'ı birarada kullanmak için çalışma yapıyor.

Özellikle takım hücum yaparken geride bu ikilinin bırakacağı olası boşlukları kapatmak için Gustavo ve Ozan'a büyük görev düşüyor. Ozan'ın yeni dönemle birlikte defansif anlamda daha çok rol alacağı çıkan haberler arasında yer alıyor.

İşte yeni transferlerle Fenerbahçe 11'i;

Altay Bayındır

Nazım Sangare

Attila Szalai

Serdar Aziz

Caner Erkin

Gustavo

Ozan Tufan 

Mesut Özil

Osayi

Pelkas

Samatta

Kaynak: Fotomaç