Süper Lig'de oynanacak olan Beşiktaş maçındaki olası bir puan kaybının ayrılığı getireceği ifade edildi.

Fenerbahçe'degalibiyet durumunda bile teknik direktör Erol Bulut'un yerinin garanti olmadığı belirtilirken, sadece zaman kazandıracak. Derbi sonrası istikrarsız gidiş devam ederse ilk puan kaybında yine ayrılık söz konusu.

İşte Erol Bulut'un yerine gelmesi beklenen muhtemel adaylar;

Bugüne kadar Sarı Lacivertli kulüpte sportif direktör Emre Belözoğlu’nun desteği sayesinde koltuğunu koruduğu iddia edilen Erol Bulut’un bileti kesildi. Yapılan toplantılarda, 46 yaşındaki çalıştırıcıyla yolların ne zaman ayrılacağı konusunda fikir ayrılığı vardı. 

Bir grup yönetici, Beşiktaş maçı öncesinde kararın açıklanması ve takıma da bir mesaj verilmesi yönünde görüş bildirdi. Diğer yöneticiler ise derbinin beklenmesinden yana tavır takındı.

Fenerbahçe'de başkan Ali Koç, uzun süren fikir alışverişlerinin ardından operasyonun Beşiktaş maçından sonraya bırakılmasına karar verdiği ve Beşiktaş maçı, Bulut'un son maçı olabileceği öne sürülüyor. Siyah Beyazlı takım ile oynanacak derbinin ardından yeni hoca aranacak.

Fanatik'te yer alan habere göre; taraftarı en çok heyecanlandıran isim Joachim Löw. Hırvatistan’a Dünya Kupası Finali oynatan Zlatko Dalic ve son şampiyon Okan Buruk da ön planda olduğu iddialar arasında yer alıyor.

Joachim Löw

EURO 2020 sonrası Almanya Milli Takımı’nı bırakacağını açıklayan Löw, şu anda listenin ilk sırasında yer alıyor. Yeni teknik adam seçiminde önceliği dünya çapında isim yapmış, kariyeri başarılı bir isme vermek isteyen Ali Koç; Joachim Löw ile bir görüşme yapmayı planlıyor. Dünyaca ünlü çalıştırıcı daha önce ülkemizde Fenerbahçe’nin yanı sıra Adanaspor’da görev yapmıştı. Mesut Özil de 61 yaşındaki teknik adamı ikna edebilecek bir diğer unsur. Ancak ikna edilse bile Joachim Löw’ün EURO 2020’den sonra takımın başına geçebilecek olması tek soru işareti.

Zlatko Dalic

Ali Koç, Ersun Yanal’ın ayrılmasının ardından teknik adam konusunda yaptığı açıklamada, “Bir hocayla anlaşıyorduk ama EURO 2020’nin ertelenmesi işi sekteye uğrattı” ifadelerini kullanmıştı. Koç’un işaret ettiği isim, Hırvatistan Milli Takımı’na 2018 Dünya Kupası’nda final oynatan Zlatko Dalic’ti. 54 yaşındaki çalıştırıcı yeniden gündeme geldi. Dalic’le anlaşma sağlanması halinde Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan, sezon sonuna kadar Fenerbahçe’yi de çalıştırması için izin istenecek. 

Okan Buruk

Hem Ali Koç hem de yönetimin büyük bölümü, yeni teknik adamın yabancı ve dünya çapında bir isim olması taraftarı. Ancak sportif direktör Emre Belözoğlu, Başakşehir’i şampiyon yaparak tarih yazan Okan Buruk’un da adaylar arasında olması görüşünde. Buruk’un boşta olması, uyum sorunu bulunmaması, takımın başına geçmesi halinde sezonun geri kalanı için de avantaj olabilir. Şu anda 47 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe’nin gündemindeki tek yerli teknik adam konumunda. Ancak şimdilik Löw ve Dalic ön planda.

Kaynak: Fotomaç