Fenerbahçe'de Ali Koç'un Aziz Yıldırım karşısında ezici bir üstünlükle başkanlığa seçilmesin ardından gözler sportif alanda yapılacak geniş çaplı operasyona çevrildi.

Ali Koç, seçimden çok önce sportif direktörlük konusunda Damien Comolli'yle anlaşmış, Fransız spor adamı hazırlıklara başlamıştı. Gazete Habertürk'ün haberine göre, dün İstanbul'a gelen 46 yaşındaki Comolli bugünden itibaren resmen Sarı-Lacivertli kulüpte işbaşı yapacak.

Elinde birçok oyuncuya ait dosyalarla gelen Comolli, odasına yerleşir yerleşmez çalışmalara başlayacak. Başkan Koç ve yöneticiler, Comolli'yle yapılacak görüşmenin ardından ilk olarak teknik direktör konusunu masaya yatıracak.

Birkaç hocayla ön görüşme yapan Comolli, bu konuda gelinen noktalar ile şartları Koç ve ekibine iletecek.

İLK HEDEF YABANCI HOCA 
Daha sonra da sportif direktörle yapılacak görüşmelerin ardından teknik direktör seçimi yapılacak. Şu anda teknik direktör konusunda yabancı isim ağırlık kazanıyor.

YANAL SÜRPRİZİ
Bir süredir Türk ligini inceleyen Comolli'yle yapılacak fikir alışverişinden sonra rotanın yerliye kayması ihtimali de düşünülüyor. Koç yönetimi, yerlide karar kılınması halinde Ersun Yanal'ı da düşünebilir.

Aykut Kocaman'la devam edilme ihtimali ise çok düşük gözüküyor.

'KOCAMAN' GÖRÜŞME
Aziz Yıldırım seçimi kaybettikten sonra Fenerbahçe'de geleceği merak konusu olan teknik direktör Aykut Kocaman, bugün yeni başkan Ali Koç'la masaya oturacak

Hem futbolcu hem de teknik adam olarak Sarı-Lacivertli kulübün tarihine adını yazdıran Kocaman'ın Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı büyük oranda netleşecek.

Bu zirvede dün İstanbul'a gelen sportif direktör Damien Comolli de olacak.

Görüşmede tüm detayların konuşulması beklenirken; Kocaman, takımla ilgili kapsamlı bir rapor verecek.

Başkan Ali Koç ile Fransız sportif direktör ise kafalarındaki oyun felsefesini ve kurmak istedikleri sistemi anlatacak.

Yapılacak bu toplantıdan sonra Aykut Kocaman'ın geleceğiyle ilgili olarak "Devam" ya da "Tamam" kararı çıkacak.




Kaynak:HaberTürk