Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de Yunan yıldız Dimitris Pelkas, iyi performansına rağmen bir türlü 10 numara pozisyonunda düzenli olarak forma giyemiyor.

İlk önce Ozan'ın bu bölgede kullanılmasıyla sola çekilen 27 yaşındaki futolcu, ardından Mert Hakan Yandaş ve Mesut Özil gibi isimlerin forvet arkasında görevlendirilmesi nedeniyle sevdiği pozisyondan uzak kaldı.

Ligde 21 maçın 8'inde 10 numarada başlayan Pelkas, 13 karşılaşmada kanada hapsedildi.

Sabah'ın derlediği habere göre; Fenerbahçe, Pelkas'ın 10 numara başladığı 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 19 puanı hanesine yazdırdı.

Bununla birlikte Trabzonspor deplasmanına solda başlayan Yunan oyuncu, Mesut'un çıkmasının ardından geçtiği 10 numarada attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

Pelkas'ın kanatlarda başladığı maçların istatistiği ise hayli ilginç...

Ligde forma giydiği 29 mücadelede 7 mağlubiyet alan Sarı Lacivertli takım, bu karşılaşmaların 5'ine Pelkas'ı kanatta başlattı.

Öte yandan Galatasaray mağlubiyetinde Pelkas kadroda yoktu.

Tecrübeli oyuncu, sadece Kadıköy'de 2-0 kaybedilen Konyaspor maçına 10 numara başladı.

Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut, basınla gerçekleştirdiği bir sohbet toplantısında Pelkas'ı çok yönlü bir oyuncu olarak tarif ederken şu ifadeleri kullanmıştı;

"Hücumun her bölgesinde oynar. Ancak en iyi olduğu yer 10 numara veya ikinci forvet" 

27 yaşındaki Yunan yıldız Dimitris Pelkas, bu sezon Sarı Lacivertli forma ile 27 maç 6 gol 7 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: Fotomaç